Organiserad störning av manifestationen "Lämna KKP" i New York
Kineser försöker störa "Lämna KKP"-manifestationen i Flushing, New York. (Foto: Dai Bing/ Epoch Times)


En manifestation ämnad att uppmärksamma 36 miljoner kinesers avhopp från Kinas kommunistparti utsattes i helgen för våldsamheter i New Yorks Kinakvarter.

Under lördagen hade runt 40 personer samlats utanför Flushings bibliotek. De höll upp plakat som på engelska och kinesiska uppmanade folk att lämna KKP. En del av skyltarna marknadsförde boken ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” som The Epoch Times publicerade 2004. Boken redogör detaljerat historien om KKP:s brott och ursprung.

De deltagande talade i en mikrofon till en relativt liten grupp människor, vända ut mot Main Street med ryggarna mot biblioteket. Inom en timme samlades 200-300 personer på andra sidan Main Street.

I måndags fortsatte manifestationen i Flushing som vanligt efter helgens evenemang där en grupp aggressiva kineser hotade och försökte skrämma organisatörerna till ”Lämna KKP”-organisationen.

New Yorkbon Rong Yi är vd för Lämna KKP:s globala servicecenter. Hon menar att kineserna i Flushing känner till kopplingen mellan servicecentret och kultiveringsmetoden Falun Gong efter två år i Flushing. Att Falun Gong stödjer kineser som vill lämna kommunistpartiet är inte så konstigt tycker Yi.

– Det kinesiska kommunistpartiet har förföljt Falun Gong sedan 1999. Falun Gong-utövare har tagit ledningen i att uppmana kineser att göra sig av med de kommunistiska organisationerna genom att ordna manifestationer som underlättar för kineserna att lämna kommunistorganisationerna, säger hon.

Helgens och måndagens evenemang möttes av välorkestrerade och -organiserade protester, hävdar Yi.

– Personerna (som motsatte sig servicecentret) ropade och svor åt Falun Gong, skrek ”förrädare!” Vissa av hade skyltar som sa ”Utan det kinesiska kommunistpartiet, inget Kina.” På väldigt kort tid hade några hundra personer organiserats, berättar hon.

Engelsmannen Nick Guy Rostron, en Falun Gong-utövare på besök i New York, var en av dem som befann sig i Flushing i måndags. Rostrons intention var enligt egen utsago att hjälpa till att förklara den verkliga situationen i Kina.

– [Vi begav oss ut] för att tala med kineser om vad som faktiskt händer i Kina och svara på frågor de har. Kineser kan fråga västerlänningar om hur västvärlden ser på Kina, berättar Rostron.

Enligt Ronstron förändrades läget snabbt en timme efter att han och de andra börjat dela ut nyhetstidningar och information om att lämna KKP.

– Plötsligt samlades en folkmassa. Jag begav mig dit för att dela ut information där också. Det var förmodligen runt 50 personer till att börja med. Sedan, inom loppet av 10-20 minuter, fanns där omkring 200 personer.

Enligt Ronstron skrek folkmassan och ”var ganska arga”, ett fåtal av dem stod ut.

– Det verkade vara ungefär 10-20 huvudsakliga upphovspersoner, och de andra följde deras exempel. En dam kastade ägg och när polisen konfiskerade hennes väska fann de fyra lådor med ett dussin ägg i varje, säger Ronstron.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-20/70827.html