”Oerhört roligt att vi tog oss samman och åkte hit”
Publiken på Konsert & Kongress i Linköping hänfördes av Shen Yun den 21 mars 2009. (Jason Wang/ Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts gav tre föreställningar i Linköping. Till eftermiddagsföreställningen lördagen 21 mars kom busslaster från olika delar av Sverige, såsom Göteborg och Skövde-Vara. De båda herrarna Magnus Svensson och Bo Wallin hade tagit sig till Linköping från Finspång tillsammans med sina fruar. Epoch Times träffade dem under pausen i vimlet med annan glad publik.

Magnus Svensson, som varit vd för ett företag inom detaljhandel men numera lever som pensionär, och hans hustru, bestämde sig för att se Shen Yun Performing Arts efter att ha sett ett inslag på tv och fått en broschyr i brevlådan.

– Vi pratade med våra vänner, köpte biljetter och så åkte vi hit.

De imponerades av föreställningen.

– En fantastisk föreställning, det är oerhört roligt att vi tog oss samman och åkte hit, sade Svensson.

Shen Yun bjuder på färgstarka danser, gamla legender, klassisk sång och levande musik.

Mellan scenerna går ridån ner och värden och värdinnan bjuder på både kunskap och kuriosa. Publiken fick bland annat lära sig att prata lite kinesiska.

Bo Wallin, även han pensionär, lade märke till den svensktalande kinesiska värdinnans svenska uttal.

– Hon uttalar bokstaven ”r” helt perfekt! sade han.

Shen Yun Performing Arts har tre ensembler turnérande i världen. Den grupp som just varit i Sverige beger sig nu till Berlin där de uppträder 23 mars. De andra två befinner sig i Taiwan och USA. För mer information, se www.shenyunperformingarts.org. Epoch Times är Shen Yuns mediapartner.