Nya fakta bakom vaccinrapport som påstods vara bluff
En forskare har kommit fram till att det finns ett samband mellan trippelvaccin och autism. I Tidskriften British Medical Journal har han utpekats som bluffmakare. Nu har nya dokument visat att anklagelserna från tidningen kan var grundlösa. (Foto: AFP/ Noel Celis)


Läkaren Andrew Wakefield utpekades som bluffmakare i tidskriften British Medical Journal för sin forskningsstudie. Han hade sett att det fanns ett samband mellan trippelvaccin och autism. Nu ska nya dokument ha framkommit som visar att anklagelserna med stor sannolikhet är grundlösa och läkaren kommer att avkräva en offentlig dementi från BMJ, rapporterar Natural News.

De nya dokument som nu offentliggjorts avslöjar att en annan forskares resultat också visat på samband mellan MPR-vaccinet (mot barnsjukdomarna mässling, påssjuka och röda hund) och autism. Resultaten bygger på studier av flera av de barn som deltog i Wakefields studie och gjordes 14 månader innan Wakefields studie publicerades i tidskriften Lancet 1998.

Dokumenten innehåller detaljerade kliniska beskrivningar av sju barns sjukdomshistoria efter MPR-vaccinering, med bland annat hänvisningar till ”autism” och kronisk gastrointestinala inflammation .

BMJ  har fått möjlighet att ta del av den nya dokumenten men valt att ignorera dem.

Tidningen ska också ha underlåtit att avslöja att de till stor del finansieras av vaccintillverkare som fyller tidskriften med betald reklam, och att sådana ekonomiska band kan ha påverkat tidningen till att försöka förstöra forskarens anseende, skriver Natural News.

Enligt BMJ ska Wakefield ha förfalskat uppgifter i studien. Man har också anklagat Wakefield för att ha tagit emot en stor summa pengar av en advokatbyrå som på uppdrag av vaccinmotståndare planerat att påbörja en rättslig process mot vaccinet.

Wakefield  har hela tiden förnekat anklagelserna mot honom som han beskriver som en ”politisk häxjakt”. Till följd av skandalen har han förlorat sin läkarlegitimation.

– Min forskning och de allvarliga medicinska problem som finns hos dessa barn är inte en bluff och det finns inget som helst bedrägeri, inte heller har jag sökt någon vinning av resultaten, säger Wakefield i ett uttalande i tidskriften Businessweek.

Han fortsätter:
– Utredare i USA, Italien, Venezuela, Kanada och Polen har bekräftat de ursprungliga resultaten, där elva publicerade rapporter i fackgranskade medicinska tidskrifter ger stöd till resultaten.

Andrew Wakefield har skrivit boken ”Callous Disregard” som enligt honom avslöjar sanningen bakom hela historien.