Nordkoreas unge ledare Kim Jong Un har en dotter
Den amerikanska basketstjärnan Dennis Rodman kommer till Basketball Hall of Fame den 12 Augusti 2011. (Foto: Jim Rogash/Getty Images)


Amerikansk basketstjärna, Dennis Rodman, avslöjar en nordkoreansk statshemlighet: Kim Jong Un har fått en dotter.

Nordkorea har aldrig officiellt sagt att Kim Jong Un har fått ett barn, fast det har spekulerats om att hans fru Ri Sol Ju, nyligen skulle ha fött ett barn.

För tabloidtidningen The Sun, har Dennis Rodman berättat att Ri pratade om deras vackra lilla dotter. Han sade också att sekretess är mycket viktigt för det isolerade landet.

”Jag kommer inte
att berätta om toaletterna var av guld eller liknande, eftersom jag lovade Kim jag inte skulle prata om sådant” berättade Rodman för tidningen. ”Det finns en massa saker jag inte kan säga.”

Rodman sade aldrig om han fick träffa dottern eller inte.

Den sydkoreanska underrättelsetjänsten har hävdat att Ri födde ett barn i december. Även på videofilmer som visades i nordkoreansk statlig televisionen förra året ser det ut som att Ri är gravid, medan hon ser smalare ut på de senaste bilderna.

Rodman, 51, var i Nordkorea för att filma en dokumentär ”Basketball Diplomacy”, som handlar om en match mellan Harlem Globetrotters och det nordkoreanska basketlaget.

Rodman beskrev Kim Jong Un som en ”vanlig kille”.

”Jag skakade hand med honom och kallade honom Kim – jag kallade honom inte prins eller högste ledare eller något sådant. Det är helt galet det som hänt honom”,  berättade han för tidningen.

Översatt från engelska.