Nio döda i vansinnesdåd på skola i Kina
Kinesiska säkerhetsvakter i skottsäkra västar patrullerar i Peking efter blodbad på kinesiska skolor. (Foto: AFP)


En man med slaktarkniv bröt sig in på en förskola i Shaanxiprovinsen den 12 maj. Han dödade nio personer och skadade elva innan han återvände till sitt hem där han tog sitt eget liv.

– Förskolläraren och dennes mor dödades, berättade en person från orten med efternamnet Wu för Epoch Times.

– Flera små barn dödades och mördaren tog sitt eget liv. Han använde en kökskniv för att döda folk. De som skadades behandlas på sjukhus.

Det här var den sjätte vansinnesdådet på eller i närheten av skolor på mindre än två månader i Kina.

Wu berättade att de flesta barn anlänt till förskolan klockan åtta på morgonen. Tre av barnen hade inte dykt upp än, så dörren var öppen. Då kom mördaren in och låste dörren bakom sig.

Förskolan, som ligger i byn Linchang, i Nanzheng-häradet i Shaanxiprovinsen i nordvästra Kina, är en liten, privat institution med 23 barn och hade ingen säkerhetsvakt.

Efter morden flockades byborna runt skolan för att försöka rädda skadade barn och man ringde polisen.

– Det kom mellan 50 och 60 bilar med poliser och byledare runt klockan 9 och blockerade vägarna in i byn. De kom förstås för sent, men polisbilarna är fortfarande kvar på gatan och blockerar den, sade Wu.

De överlevande barnen fördes till sjukhus.

När polisen kom hem till mördaren hade han redan tagit sitt eget liv. Enligt Wu bor mördaren bara 50 meter från förskolan. Hans familj försörjer sig på att sälja plantor.

Enligt Wu har mördaren en son på universitet och han har ytterligare ett adopterat barn och även sin mor hos sig.

– Han var trevlig de gånger jag träffade honom. Jag kunde inte tro det när någon berättade att han dödat folk. Kanske har det att göra med att de inte flyttade ut från hans fastighet? Det är oklart, så jag vågar inte säga något. Men varför skulle han annars gett sig på barn?

Epoch Times har ännu inte lyckats nå några familjemedlemmar till de dödade barnen.

En kinesisk bloggare skrev att mördaren hade hyrt ut sin fastighet till förskolan och att massakern skedde för att de vägrat lämna den.

Mord på skolor i Kina under de två senaste månaderna:

23 mars: Zheng Minshen i staden Nanping i Fujianprovinsen väntade utanför grindarna till en skola med en 30 cm lång kniv. Han dödade åtta studenter och skadade fem.

12 april: En åttaårig elev och en äldre kvinna hittades döda 400 meter från Xizhens grundskola i Hepu-häradet i Guangxingprovinsen. Ytterligare fem skadades, inklusive två elever, ett litet barn och ett medelålders par.

28 april: En man sprang in på en grundskola i staden Leizhou i Guangdongprovinsen med en kniv. Han skadade 18 elever och en lärare. Utredningen visade att den misstänkte 33-åringen Chen Kangbing var lärare på en annan skola i Leizhou och sjukskriven sedan februari 2006.

29 april: Xu Yuyuan bröt sig in på en förskola i Taizhou i Jiangsuprovinsen där han knivhögg och dödade 32 personer.

30 april: 45-årige Wang Yonglai från byn Shangzhuang i staden Weifang i Shandongprovinsen tog sig in i byns grundskola på motorcykel med en hammare och bensin. Han skadade fem förskolebarn med hammaren och begick sedan självmord genom att tända eld på sig själv.

12 maj: en man beväpnad med en slaktarkniv tog sig in på en förskola i Shaanxiprovinsen, där han dödade nio personer och skadade elva innan han gick hem och tog sitt eget liv.
Vittnesmålen i denna artikel kompletterar rapporterna i kinesisk media där det står att  en man i byn Linchang dödade sju barn och två vuxna, skadade ytterligare 11 barn innan han begick självmord i sitt hem.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/35273/