Nicolas Sarcozy säger att invandrare måste anpassa sig till Frankrike
Bilden visar Frankrikes president Nicolas Sarkozy på tv-skärmarna under tv-serien "Paroles de Francais" på franska TV-kanalen TF1 den 10 februari 2011 i Paris. (Foto:Thomas Coex/AFP/Getty Images)


Frankrikes president Nicolas Sarkozy sade att mångkulturen i Frankrike är död, enligt rapporter i veckan. Sarkozy tillade att invandrare i landet måste anpassa sig till den franska livsstilen.

Sarkozy ansluter sig till några andra europeiska länders ledare som till exempel Tysklands förbundskansler Angela Merkel och förklarar att invandringen är ett misslyckande.

– Sanningen är att i alla våra demokratier ägnar vi oss mest åt identiteten på de människor som kommit in och inte tillräckligt åt identiteten i landet som tagit emot dem, sade han, enligt nyhetsbyrån UPI.

Sarkozy tillade att om olika grupper inte kan samexistera med varandra, så ska de inte komma till Frankrike.

– Om man kommer till Frankrike, samtycker man till att ingå i en gemenskap, landets gemenskap, sade han, enligt UPI. Om man inte accepterar det, ska man inte komma till Frankrike.

– Regeringen och politiker bör försöka ta kontroll över invandringsdebatten. Det är normalt för ett samhälle att ha moskéer och att tillåta människor att utöva sin egen religion, tillade han.

– Våra muslimska landsmän måste kunna leva och utöva sin religion som alla andra, sade han, enligt Financial Times. Han tillade dock att det muslimska samfundet också måste anpassa sig till samhället och den franska sedvänjan.

Förra veckan gjorde den brittiske premiärministern David Cameron liknande kommentarer.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51087/