New York: Politikern John Liu på förövarnas sida
Partiledamoten i New York, John Liu ställer sig bakom upprorsmakarna i Flushing och vägrar lyssna på den andra parten i konflikten. Stora massor av kinesiska vålsmän har i månader trakasserat Falun Gong-utövare framför biblioteket i Flushing där de haft tillstånd att informera allmänheten. (Foto: Epoch Times)


När stora, organiserade folkmassor förnedrade och angrep Falun Gong-utövare fysiskt i Flushing, New York, gjorde utövarna vad de flesta andra medborgare skulle ha gjort; de vände sig till sina invalda politiker.

Men när de den 30 juni försökte få till ett möte med fullmäktigeledamoten i Flushing, John Liu, fick de kalla handen. Liu hade andra personer han föredrog att träffa, ge råd till och stödja – samma personer som hade attackerat utövarna.

Enligt Liu uppmanade han individerna att stämma Epoch Times för att ha publicerat foton på dem när de aktivt demonstrerade, stundtals våldsamt mot Falun Gong-utövare i området.

Under en presskonferens på John Lius kontor den 30 juni nekade Liu till att han hade kännedom om att det förekommit våld mot Falun Gong-utövare i Flushing. Efter presskonferensen visade Liu ut de Falun Gong-utövare som hade kommit för att berätta om sina upplevelser och vägrade att lyssna på vad de hade att säga.

Efter mötet påbörjade Epoch Times en utredning om John Lius förbindelser med den kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Översatt från engelska:

http://en.epochtimes.com/n2/world/investigative-report-united-front-flushing-6052.html