New York berett - stoppar inga evenemang
Deltagare i New Yorks internationella maraton den 6 november 2011. Trots bombningen vid Boston Maraton kommer alla planerade evenemang i New York att genomföras. (Gary Du / Epoch Times)


När bombexplosionerna skakade Boston Maraton gick New Yorkpolisen i beredskap. Efter terroristattackerna i London och Madrid har New Yorks poliskår alltid varit redo för det värsta.

”Vi agerade som om händelsen i Boston var ett förspel till en attack här i New York. Det har verkligen blivit ett standardförfarande sedan 9/11. Vi kommer att se över våra resurser och placera dem där det behövs”, sade polischef Ray Kelly vid en presskonferens.

Borgmästare Bloomberg som också deltog i presskonferensen betonade att inga större planerade evenemang kommer att ställas in. Inte heller New York Maraton som är världens största maratonlopp.

New York polisen har en av världens mest välutbildade och kompetenta kontraterroriststyrkor som regelbundet stör terroristsammansvärjningar. Det senaste stora bombförsöket som stoppades var år 2010, då en SUV fylld med sprängämnen upptäcktes på Times Square och säkert kunde föras bort därifrån.

”Vid alla stora evenemang är våra antiterroriststyrkor beredda, sade Kelly. I den här världen, efter 9/11, måste vi vara förberedda på allt”.

Det första 9/11 Memorial loppet och en familjedag äger rum i helgen. Det är även ett lopp i Central Park samma dag.

Översatt från engelska.