Mysteriet med Loch Ness-odjuret kan förklaras av seismisk aktivitet


Mysteriet med Loch Ness-odjuret skulle kunna vara ett resultat av aktiva förkastningslinjer under Loch Ness i Skottland, sade en forskare i veckan.

Den italienske geologen Luigi Piccardi sade att förkastningssystemet Great Glen kan vara orsaken till observationerna av det legendariska odjuret, enligt LiveScience.

”Det finns olika effekter på vattenytan som kan ha att göra med aktivitet i förkastningen”, sade Piccardi enligt webbsidan.

Han sade att
observationerna av Loch Ness-odjuret, eller Nessie, har åtföljts av seismisk aktivitet.

Om vi betraktar de termer som använts av Adamnan så dyker odjuret upp och försvinner i samband med stora skalv. Jag tycker att det är en uppenbar förklaring av vad som verkligen hänt… Vi vet att detta var en period [1920-1930, en period med många observationer av Nessie] med ökad aktivitet i förkastningen, i själva verket har människor sett effekten av jordbävningarna på vattnet”, sade Piccardi enligt The Inquisitr.

Flera jordbävningar har inträffat i förkastningen de senaste århundradena, enligt Daily Mail.

Några geologer har dock berättat för the Mail att skalven inte har sammanfallit med den stora mängden observationer av Loch Ness-odjuret på 1930-talet.

De sade också att jordbävningarna i Skottland är för svaga för att orsaka bubblor i Loch Ness.

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n3/149648-loch-ness-monster-mystery-explained-by-seismic-activity-reports/