Mysgubbar på Trädgårn i Göteborg: Jackson Browne och David Lindley
Jackson Browne på Trädgårn i Göteborg (Foton: Anders Eriksson, Epoch Times Sverige


Sixtyfive I was seventeen…” sjunger Jackson Browne i en av hans få ösiga låtar Running On Empty. Den nu 62-årige smått legendariske låtskrivaren mötte under måndagskvällen sin svenska publik på Trädgårn i Göteborg.

Det var två riktiga mysgubbar som inledde konserten som förband till sig själva; Jackson Browne och multiinstrumentalisten David Lindley (med enorma gråa polisonger). Den senare fick fritt spelrum med sina solofärder som lät väl mycket Indien under denna avskalade inledning av konserten.

Efter en kort paus fick vi se och höra de båda tillsammans med Jackson Brownes band. Och det är mysigt att höra Jackson Browne. Inte ösigt eller rockigt, utan just mysigt. Hans melodiösa västkustrock har genom åren gjort honom till en erkänd singer/songwriter och han har även varit initiativtagare till olika samhällsfrågor. Han verkar överhuvudtaget vara en väldigt engagerad och tänkande rockartist.

Bandet är med på noterna när publiken önskar låtar ur Jackson Brownes låtskatt, och denna typ av spontanitet är självklart uppskattad. Det är lite lustigt att se alla gitarrer på scen. Både gitarristen och Jackson Browne hade nog minst fem gitarrer var som de bytte med under kvällen, för att inte tala om David Lindley som hade fler instrument än man kunde hålla reda på. Till och med basisten hade fyra olika elbasar. Helt otroligt!

Det strilade ner regn stundtals under konserten och mot slutet öste det ner. Men vad gör det att det regnar när man får höra David Lindley i “Mercury Blues”? Och dessutom avslutningsvis låten som gav The Eagles sitt genombrott: Take It Easy. Gissa vem som är en av låtskrivarna till deras hit? Just det… Jackson Browne.

Anders Eriksson är sångare och låtskrivare och skriver musikrecensioner för Epoch Times och på sin blogg MusicForFreedom.net.


Skön och melodisk musik med Jackson Browne med band

Skön och melodisk musik med Jackson Browne med band


David Lindley med ett av sina otaliga stränginstrument

David Lindley med ett av sina otaliga stränginstrument