”Mördarbin” dödade hästar och höns i Texas
En skärmdump av BBC:s YouTube-video från 2008 visar "mördarbin" i Texas.


Enligt rapporter har så kallade ”mördarbin” dödat två hästar och fyra höns i norra Texas, USA.

En svärm med cirka 30 000 bin anföll ett par i norra Texas när de tränade sina hästar, rapporterade Fort Worth Star-Telegram.

Kristen Beauregard, 44, berättade för tidningen att hon blev stucken omkring 200 gånger under en biattack förra veckan. Hennes pojkvän blev stucken ett 50-tal gånger.

De två hästarna dödades av attacken. De var helt täckta med bin och blev stungna tusentals gånger, berättade Beauregard.

”De förföljde oss, vi var helt omslutna av dem…det var som en hemsk film”.

Enligt CBS Dallas var Beauregard på baksidan av sin gård med hästarna när bina anföll. Hon hoppade ner i poolen för att undvika insekterna men blev ändå stucken.

Hon berättade för CBS hur hon såg sin häst bli stungen till döds.

”Jag såg min häst som alltid litade på mig att jag alltid tog hand om honom. Jag såg honom titta upp på mig med sådan sorg och smärta, titta på mig som om han undrade – varför gör du inte något åt det här”.

Bina testas nu för att ta reda på om de är ”mördarbin” eller afrikanska honungsbin. Anfallet verkar överensstämma med andra ”mördarbiattacker” under de senaste åren.

”Det blev helt mörkt, som om det var natt, så många bin var det. Vi försökte ställa oss upp i vattnet men varje gång våra huvuden kom över ytan för att få luft var de över oss och började sticka. Vi försökte att andas och de stack oss i ansiktet och i näsan”, sade Beauregard.

Fyra av hennes tio höns blev också dödade och även hunden blev stucken.

Hon berättade för CBS att bikupan växte i skymundan innanför väggen i ett skjul.

”Jag har aldrig varit en sådan som trampar på myror eller dödar bin, men sådant här måste man ta itu med. Även om du bara ser tre eller fyra åt gången, ta hjälp av ett proffs, sade hon.

”Mördarbin”, brasilianska bin, är en korsning mellan europeiska honungsbin och afrikanska honungsbin som uppkom 1957 i Brasilien och snabbt spred sig över Sydamerika. De har setts i södra USA på senare år. Den första dokumenterade rapporten om ”mördarbin” i USA var 1985, när en bikupa upptäcktes på en oljetanker från Venezuela i San Joaquin Valley, Kalifornien.

I juni i år dog en man i Texas efter att ha anfallits av närmare 40 000 afrikanska ”mördarbin”, enligt Nyheter24.

Översatt från engelska