Mor och dotter fascinerades av färgerna
- Jag önskar att alla fem barnbarnen vore med, de är musikaliska och sjunger, säger Inger Axelsson, till höger, som såg Shen Yun i Linköping tillsammans med dottern Ann-Cathrine Norman.


Inger Axelsson från Linköping arbetade  i 23 år med herrkonfektion såsom frackar och kostymer. Kläder är hon alltså något hon förstår sig på. Shen Yuns dräkter imponerade mycket på henne.

– Färgsammansättningarna var ju väldigt fina. Turkost och vitt… det var väldigt tjusigt, sade hon.

Men än mer fascinerades hon av de stora bakgrundsprojektionerna. De visade landskapsbilder, himmelska väsen och annan 3d-animerad scenografi.

– Ihop med kläderna och dansarna var det så välkomponerat. Mycket vackert!

Dottern Ann-Cathrine Norman, som är lärare, gick på föreställningen för att ta del av den kinesiska kulturen och njuta av den lugna melodiska musiken.

–  Vi har bilat i många av länder men i Kina har vi inte varit, sköt Inger in.

–  Så man får ju passa på att titta här. För även om man åker till Kina är det ju inte säkert att man får se det här, sade Ann-Cathrine.

Båda målar och har känsla för färger.

–   Om det är så vackert i Kina med bergen och så vidare så är det ju fint att de fick fram det, sade Ann-Cathrine.

–  Det var väldigt bra gjort, sade Inger.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner. 20-21 mars uppträder Shen Yun Performing Arts på Konsert & Kongress i Linköping. Därefter beger sig danskompaniet till Berlin i Tyskland följt av Polen. För mer information besök