Miljövänliga faxar för framtiden


Global uppvärmning och faxar är normalt inte något som diskuteras i samma sammanhang. Teknikföretaget UTBox förenar emellertid dessa två saker i en strategi där miljö och affärer kombineras.

Ett företags ansvar och skyldigheter samt ekonomiska uthållighet går hand i hand i många avseenden. Det var därför naturligt för det australiska företaget, som deltog vid en teknikmässa i Sydney förra veckan, att kombinera informationsteknologi med ett grönt initiativ.

UTBox tillhandahåller internetbaserade tjänster, däribland trafik med fax och SMS via e-post, vilket syftar till att minimera pappersslöseri och påverkan på miljön.

VD Rhett Jones beskriver tjänsten ungefär som att köpa el från ett grönt elbolag – trots att produkten kanske är densamma varierar priset och företagsfilosofin.

UTBox donerar 1 cent [ca 6 öre] per fax till organisationen Greening Australia, som bevakar frågor som vattenkvalitet, klimatförändringar och biologisk mångfald genom en blandning av praktisk erfarenhet, vetenskap och samhällsengagemang.

Rhett Jones säger till Epoch Times att intäkterna har fördubblats på åtta månader och att han är nöjd med företagets utveckling sedan han köpte verksamheten.

UTBox har skapat en ”win win-situation”, säger han.

– Det miljömässiga tänkandet blir en drivkraft bakom affärerna och gör det roligt. Det är inte så spännande med diskussioner om faxar, men med det gröna inslaget blir det annorlunda, säger Jones.

Vid sidan av sitt engagemang i miljön tillägnar Jones resurser åt en annan av sina passioner – landsbygden i Australien – där det kan ta upp till en månad att installera en separat faxlinje.

UTBox planterar med sitt långsiktiga synsätt ett frö för framtiden och utgör ett bra exempel på ett ansvarsfullt agerande från ett företag.

En fri provversion av UTBox program till ett värde av 15 australiska dollar (ca 85 kr) finns tillgängligt för Epoch Times läsare.

Skicka uppgift om ditt namn, adress och telefonnummer med e-post till promotions@theepochtimes.com.au

Utsläpp av koldioxid för pappersbaserade faxar:

1 fax = En timmes drift av en takfläkt (100 gram koldioxid)

5 faxar = En timmes drift av ett poolfilter (500 gram)

10 faxar = En timmes drift av en elradiator (1 kg)

15 faxar = En halvtimmes drift av en gräsklippare (1,5 kg)

25 faxar = En varm dusch i fem minuter (2,5 kg)

Källa: UTBox

Översatt från engelska.