Mer än 150 000 döda i Syriens inbördeskrig enligt aktivistgrupp
Regimvänliga soldater siktar på rebellernas baser i byn Kasab i provingen Latakia den 27 mars 2014. Syriens regeringsstyrkor har intensifierat granatsjutningen på positioner som rebellerna kontrollerar i Latakia. (Foto: AFP/Getty Images)


En aktivistgrupp har sagt  att antalet dödsoffer i det syriska inbördeskriget uppgår nu till 150 344.

Den i Storbritannien-baserade aktivistgruppen för mänskliga rättigheter, Syrian Observatory for Human Rights sade på tisdagen att de har dokumenterat 150 344 dödsfall hittills i inbördeskriget, rapporterar nyhetsbyrån AP.

I siffrorna inkluderas civilpersoner, rebeller, och medlemmar av den syriska armen. Det innefattar även milismän, som kämpar tillsammans med president Bashar Assads styrkor och även utländska krigare som kämpar för Assads avgång, på rebellernas sida.

Aktivistgruppen baserar antalet på den informationen som gruppen får från ett nätverk av informatörer på plats inne i Syrien.

I januari 2014 meddelade FN att de har slutat uppdatera antalet dödsfall eftersom de inte längre kan kontrollera de källorna som gav deras senaste räkning på minst 100 000 i juli förra året.