Mästare i internationell standarddans: Shen Yun är en fullträff
Liu Yongbi, mästare i fem av standarddansens grenar år 2009, såg Shen Yuns föreställning i Keelung, Taiwan, den 20 mars. (Foto: Zheng Wei/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts International Company har blivit en fullträff som lockar eliten av lokala dansartisterna till föreställningar i Keelung, Taiwan.

Liu Yongbi, mästarinnan i fem grenar av internationell standarddans 2009 med det Kinesiska Taipei danssportförbundet som arrangör, såg föreställningen den 20 mars. Liu Yongbi blev imponerad av dansaren på Shen Yuns affischbild eftersom hon vet hur svårt det är att utföra den rörelsen.

Efter föreställningen sade Liu Yongbi:

– Jag blev väldigt berörd av programpunkten Ångrar ingenting, den var väldigt fint framförd.

Även det sista numret, Himlens portar öppnas, berörde henne djupt.

– Framställningen på scenen är väldigt unik. Helt magnifikt! Den sista scenen var mycket imponerande.Hon sade också att den högteknologiska animerade bakgrunderna på skärmen överväldigade henne.

Förutom de unika bakgrundsscenerna, berömde Liu Yongbi också koreografin, orkestern och kostymerna.

– Allt är hundra procent perfekt. De är otroligt bra och helt fantastiska. Jag ger det full pott.

Hon tyckte att programpunkten Plommonblom var sagolik, helhetsintrycket av färger och mönster var briljant framfört på scenen.

Liu Yongbi är mästare i internationell standarddans. Hon lärde sig dansa balett när hon var ung och ser med en blick hur svårt det är att utföra rörelserna i klassisk kinesisk dans. Hon berättade att när hon såg Shen Yuns affisch i år, tänkte hon:

– Wow! Den här artisten [förste dansaren, Tim Wu] är helt enastående. Hans kroppsrörelser är helt underbara. Den där rörelsen är mycket svår. Han måste ha inre kraft, han är inte bara duktig på att utföra rörelserna, han visar också en imponerande inre styrka, sade hon och pekade på affischen.

Att dansarna i Shen Yun föreställningen hade en så hög nivå var något hon förundrades över efter föreställningen.

Även sångsolisterna berörde hennes hjärta. Hon tyckte att alla sångare sjöng mycket bra, men blev särskilt imponerad av tenoren Guan Guimin.

Rapporterat av Zheng Wei

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre trupper som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska