Märkliga "ufostenar" funna i Kina
Den 27 maj hittades flera tiotal "ufo"-formade stenar i Shangraolänet i Jiangxiprovinsen. (Foto: Epoch Times)


Den 27 maj hittades flera tiotal ”ufo-formade” stenar i Shangraolänet i Jiangxiprovinsen. Experter anser att ”ufostenarna” bildades för ungefär 300 miljoner år sedan.

Ufostenarna består av samma material som blir över efter kolbrytning, och hittades i högar med sådant material. Runt omkring i området finns flera kolgruvor. Bland ufostenarna fanns flera med en diameter på över en och en halv meter och en tjocklek på mellan ungefär 20 och 60 cm. De vägde mellan 850 kilo och ett ton.

En ingenjör från Shangraos kolbyrå menade att ”ufostenarna” härrör från den paleozoiska eran, någon gång från slutet av karbonperioden till tidig perm, det vill säga de är omkring 300 miljoner år gamla.

Ufostenarna uppträder inte enbart i Jiangxi, utan har även hittats nära dammprojektet Shuibuya som ingår i Tre ravinerna-reservoaren i Sichuan. Ufostenarna där vägde ungefär 22 kilo vardera.

Lokalbefolkning som höll på att bygga en motorväg mellan byarna fann dessa ufostenar nära Stora grottans bukt i byn Shanlicheng i Badong Shuibuya. Stora grottan är en naturlig grotta. En bäck rinner utanför den. Xiang Zhiyu från byn Qizu som arbetade på en del av motorvägen hittade dessa underliga stenar när han sprängde berg nära Stora grottan.

Ufostenarna stod uppradade horisontellt med mellanrum på ungefär en halvmeter och var jämnt utspridda. Enligt uppgift var ufostenarna av ett särskilt hårt material. De var tydligt annorlunda än stenarna från berget i området.

Översatt från engelsk” target=”_blank”>originalartikel på kinesiska.


Experter anser att ufostenarna bildades för ungefär 300 miljoner år sedan. (Foto: Epoch Times)

Experter anser att ufostenarna bildades för ungefär 300 miljoner år sedan. (Foto: Epoch Times)


Ufosten som hittades i Badonglänet inom Tre ravinerna-reservoaren 1999. (Foto: Epoch Times)

Ufosten som hittades i Badonglänet inom Tre ravinerna-reservoaren 1999. (Foto: Epoch Times)