Man misshandlad till döds av stadsbyggnadsanställda


En äldre man misshandlades till döds i Jiangxiprovinsen den 30 mars. Gärningsmännen uppges ha varit stadsbyggnadsanställda som skulle riva en otillåten byggnad. Offrets familj bar den döda kroppen längs landsvägen i protest och omkring 10 000 människor samlades för att se på. De lokala myndigheterna skickade ut hundratals poliser för att upprätthålla ordningen.

Enligt lokaltidningen Jiangxi Workers försökte stadsbyggnadsmyndigheten i staden Pingxiang att med våld riva ett hus som var under uppbyggnad. Huset i fråga tillhör offrets syster, som också blev fysiskt attackerad när hon försökte försvara huset. Det 59-åriga offret, en man vid namn Chen, skyndade till sin systers hus för att försöka vädja för hennes sak och förmå stadsbyggnadstjänstemännen att ta henne till sjukhus för en undersökning.

De svarade genom att kasta ner Chen i ett dike och misshandla honom brutalt. När ambulans kom till platsen var Chen redan död.

När Chens familj och vänner kom till platsen välte de omkull fem av stadsbyggnadsmyndighetens fordon i vrede och vandrade sedan längs landsvägen med Chens döda kropp. Vägen blev blockerad av omkring 10 000 åskådare.

En vägarbetare berättade för Epoch Times att hundratals poliser kom till platsen och tvingade familjen av vägen. Polisen och offrets familj förhandlade sedan, först på vägverkets kontor, sedan på ett hotell. Runt fyratiden följande morgon transporterades kroppen till slut till en begravningsbyrå. 

Personal vid stadsbyggnadsmyndigheten sade att man undersökt händelsen.

Kinas stadsbyggnadsmyndighet har länge varit kontroversiell på grund av deras vanemässiga våldsutövande som allt oftare lett till blodsutgjutelse. På senare år har våldsamt genomdrivande av lagar orsakat många massiva protester och konfrontationer.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14662/