"Man blir verkligen intresserad av kulturen när man ser det här
Helena Vrejgårds och Ida Engströms puls dunkar fortfarande. (Foto: Jens Almroth/ Epoch Times)


Helena Vrejgård och Ida Engström jobbar för företaget Sales Competence i Linköping och blev inbjudna till föreställningen av deras chef.

– Helt otroligt, pulsen dunkar fortfarande! Färgglatt, trummorna var jättehäftiga, man blev upplyft, uppe i varv, säger Ida i pausen.
Helena håller med, trummorna är bland det maffigaste hon sett.

– Man vet inte så mycket om Kina, nu har man fått insikt om hur det kan vara. Man blir verkligen intresserad av kulturen när man ser det här, säger hon.

Hon tycker att den kinesiska ambassadens hotelser är beklagliga.
– Det är deras förlust, det är de som går miste om någonting, menar Ida.

– Väldigt inspirerande. Den [showen] påverkar inre krafter i människor, säger iranska Khatoon Jahed från Linköping. Hon bor granne med en Falun Gong-utövare som tipsade henne om föreställningen med Shen Yun.

– Det som Falun Gong förmedlar till världen är jättebra. Människor behöver mer sanning, godhet och tålamod.
Khatoon berättar lyckligt att hon själv har själv varit på Falun Gongs övningsplats i Linköping och tränat lite.

Hon kan dra vissa paralleller mellan det som händer i Kina och i hemlandet Iran, där den lilla delen demokrati som fanns försvann med revolutionen.

– Man måste ha hoppet kvar, säger hon.

Hon tycker att det är svårt att säga att ett nummer är bättre än något annat i föreställningen eftersom hon tycker att hela showen är så bra.

– Det är kul att se att det är så många människor från Linköping här. Linköping har inte så många invånare men representerades av så många av människorna som var här.

Efter showerna i Tammerfors, Finland, 30-31 mars, återvänder den 115 medlemmar stora artistgruppen Shen Yun – Divine Performing Arts till Sverige och ger en extra föreställning på Cirkus i Stockholm den 3 april.


Kathoon Jahed tycker om kultur. (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)

Kathoon Jahed tycker om kultur. (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)