Make up-artist: "Färgerna var mäktiga"
Wu såg föreställningen. (Foto: Florian Godovits/The Epoch Times)


Londonborna var gripna av Divine Performing Arts (DPA) onsdagsföreställning den 4 mars på New London Theater. 

Artisterna mottog enormt mycket applåder, tre inropningar samt stående ovationer innan ridån till sist gick ner.

DPA öppnar ett fönster in i Kinas traditionella kultur genom scener från dess 5000-åriga historia. Londonborna var helt hänförda.

Publiken fick privilegiet att se en kultur som nästan helt har förlorats de senaste femtio åren i Kina. De fick också lyssna till musik från en orkester som använder sig både västerländska och kinesiska instrument. 

Wu, som arbetar som make up-artist satt i publiken under DPA:s tredje föreställning på New London Theater. Hon hade sett fram emot föreställningen, för hon var nyfiken på att se hur den traditionella kinesiska kulturen skulle presenteras för västerlänningar. Hon var nöjd med resultatet.

– Det var mycket intressant. De har verkligt lagt ner mycket energi på föreställningen för att skapa ett nytt intryck om det kinesiska samhället, liksom för utlänningar, sade hon med ansiktet skimrande av lycka. 

Wu kände att de kinesiska artisterna till sist hade blivit sina egna.

– Jag önskade alltid att kinesiska artister, både från den traditionella kinesiska konsten eller någon annan konstform, kunde anstränga sig lite. 

Wu berättade att hon tog dramalektioner när hon gick i skolan och höll på med all slags konst, men särskilt med den kinesiska konsten från Tangdynastin och Handynastin.

Som make-up artist är hon expert på alla slags färger och lade märke till hur traditionellt och modernt förts samman i valet av färger till föreställningen.

– Jag måste säga att valet av färger till föreställningen gjorde ett starkt intryck, för om du använder klassiska färger på scenen kan de bli mycket dystra. För att anpassa till den moderna smaken behöver man verkligen klarare färger. Jag tycker att det här är i mer modern stil.

Dansläraren, Lorna Clark, var också imponerad:

– Mycket underhållande. Det var glatt och färggrant. Jag älskade också musiken. Jag är en danslärare, det var därför jag kom [för att se föreställningen].

Hon berättade att hon dansade balett och uppskattade dansscenerna speciellt mycket.

– Mycket underhållande, jag njöt verkligen av den.

 

Epoch Times är stolta sponsorer till Divine Performing Arts internationella turné.

För mer information www.divineshows.se

 

Översatt från:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13101/