Lyckad sista föreställning i Toronto
Stående ovationer efter den tredje föreställningen i Toronto (Foto: Victor Chen/Epoch Times)


Många besökare ville prata om kvalitet och innehåll efter fredagens föreställning av ”Mid-Autumn Spectacular ” som framfördes av artisterna ur New York-baserade Divine Performing Arts.

-Jag tänker på alla live föreställningar som jag sett och jag kan inte påminna mig om att någon berört mig som denna gjorde, sa filmproducenten Leif Bristow, som såg föreställningen tillsammans med sin fru.

Bristow var speciellt intresserad av koreografin och dansen då hans dotter nyligen tagit examen vid den nationella ballettskolan i Kanada.

-Det är fascinerande att se skillnaden mellan klassisk och traditionell kinesisk dans jämfört med den strikta balletten i dagens Europa och Nordamerika, sa han. Det är mycket fascinerande därför att sätten som historierna är integrerade på och sättet som kläderna används är olikt den traditionella Europeiska balletten – jag älskar showen.

En av de filmer som Bristow producerat är bland andra ”Blizzard” (år 2003) med Christopher Plummer och Whoppi Goldberg. 

Han berättade att han just nu skriver en bok, och även planerar att göra en film om Tia Zhang som är en av koreograferna i Divine Performing Arts. Han har sett Divine Performing Arts föreställningar tre-fyra gånger tidigare och sett hur föreställningarna utvecklats genom åren.

-Kvällens föreställning var med all säkerhet den mest imponerande av dem jag hittills sett, sa han.

Föreställningen fick Wendolyn Lozano, biträdande redaktör för exklusiv konst, kultur och aktuella frågor i Literal Magazine att bli angelägen om att lära sig mer om kinesisk kultur.

-Vi tycker verkligen mycket om den, sa hon under pausen. Vi talade just om att de verkligen kan uttrycka sig, inte bara i dans utan också andligt. Det är häpnadsväckande och vi är väldigt överraskade.

Översatt och nerkortad från engelsk version:
http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/toronto-mid-autumn-spectacular-4833.html