Londons Borgmästare blev “mycket imponerad” av Shen Yun
Borgmästaren i London Borough of Bromley, rådsherren George Taylor. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Shen Yun Performing Arts Touring Company hade nyligen sin premiärvisning i London på en av de mest prestigefyllda scenerna, den världskända London Coliseum. De möttes av en uppskattande publik, bland vilken befann sig borgmästaren för London Borough of Bromley, rådsherren George Taylor, som öste beröm över föreställningen.

– Föreställningen är fantastisk, den har en mycket lugnande effekt och är mycket ovanlig, men jag njuter av den till fullo!

Den New York-baserade Shen Yun, vars uppdrag är att återuppliva den traditionella kinesiska kulturens själ, har på bara fyra år utvecklats från några entusiastiska artister till ett kompani som nu består av tre dansensembler med orkestrar som turnerar samtidigt runtom i världen. Flera åskådare har uttryckt sig om dansarnas uttrycksfullhet och livsglädje, vilket också märktes av borgmästaren.

– Skälet till att jag tycker om den här föreställningen är att den visar det konstnärliga och översvallande glädje. Den förmedlar också en berättelse, sade borgmästare Taylor.

Shen Yuns danser är baserade på Kinas berömda, forna tiders legender och folkliga sägner, varav vissa framförs på ett humoristiskt sätt, och även berättelser om medkänsla och mod i dagens Kina.

– Jag tycker det finns humor i en del av berättelserna, de är lättsamma, en del är allvarliga men alla formar tillsammans ett perspektiv på det mänskliga tillståndet, kommenterade borgmästaren.

Borgmästaren upplevde den klassiska kinesiska dansen som mycket “vilsam, fridfull, med en enorm glädje och full av energi”.

– Jag kan absolut rekommendera föreställningen till vänner och familj. Jag vill att de ska komma och se den, eftersom det för oss är ovanligt att se klassisk kinesisk dans och den är mycket, mycket bra. Jag är mycket imponerad, sade han.

SOH Radio Network och Ron Champagne rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Touring Company sista dag i Haag, Nederländerna är den 14:e april. De kommer senare till Cirkus i Stockholm, den 24, 25, 26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www. ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.