Let´s dance tillbaka i TV-rutan


Professionella dansare tillsammans med folkkära kändisar inledde på fredagskvällen åter en säsong av TV4:s populära program, Let´s dance.

Med en uppsjö av olika karaktärer är årets program något för alla. Bland artisterna finns mångfaldige speedwayvärldsmästaren Tony Rickarsson, Karl Petter Bergvall från ”Bonde söker fru”, vars dans stördes med ett tillfälligt avbrott, varför de fick visa upp sig en gång till. Dessutom deltar ”Idol”-Danny, Richard Herrey, Kocken Tina, Uffe Larsson, programledaren Tilde Fröling, violinisten Linda Lampenius, Mi Ridell, sångerskan Dilba , TV-snickarn Matte och sist men inte osmidigast, Susanne ”kniip” Lanefelt.

Att delta i Let´s dance kräver hårt arbete och total hängivelse. Deltagarna jobbar heltid med att förbättra sig i de danser de ska lära sig behärska. Att ångra sig hjälper inte. Det kunde vi se i förra årets program när publiken röstade på Lasse Brandeby som inte var i särskilt god form och egentligen ville åka hem. Han blev kvar vecka efter vecka, och bad i media om att de inte skulle rösta på honom, vilket antagligen gav ännu fler röster.

De kunniga jurymedlemmarna hjälper mindre dansvana tittare att se vad som händer på dansgolvet De ger råd inför kommande program med konstruktiv, vänlig kritik som deltagarna kan ta med sig till träningen mellan programmen.

Denna veckans röster sparas till nästa program och sammanräknas med de paren får då. Det innebär att vi får lära känna alla en vecka till innan något par röstas ut och får åka hem.

För den som inte kan få nog finns det fler tillfällen, du kan hänga med på efterfest, blogga, eller kolla in danserna igen via TV 4:s webbplats.