"Låt oss boka in nästa vårmöte med Shen Yun"
Cao Fuyong, ledare för Peking operan och chef för National Taiwan Theater Company. (Foto: Tang Bin/Epoch Times)


Operachefen  i Taiwan, Cao Fuyong gav ett uttalande till Epoch Times efter att ha sett Shen Yun Performing Arts för femte året i Taiwan i april.

– En föreställning av Shen Yun är den sublima skönheten från de himmelska sfärerna och en helig rytm som väcker det mänskliga hjärtat och renar den mänskliga anden. Min årliga närvaro vid Shen Yuns föreställningar de senaste fem åren har väckt mina innersta känslor och enastående scener av skönhet har överväldigat mig, sade Cao Fuyong och fortsatte:

– Varje föreställning är exceptionellt enastående. Dansarnas rörelser och positioner demonstrerar fullt ut den överväldigande livskraften i scenkonsten och håller sin publik i förundran. Sanningen som illustreras i danserna lämnar alltid ett oförglömligt intryck.

– Med ett väl genomtänkt innehåll i programmen använder Shen Yun historiska berättelser på ett bra sätt för att upplysa och varna mänskligheten för hotande katastrofer. Danser som baserar sig på historiska fakta, och som innehåller både nytänkande och djup, inspirerar publiken samtidigt som de främjar utövandet av sanning, medkänsla och tolerans – det upphöjda tillståndet i det mänskliga sinnet. Förhoppningsvis kommer mellanmänskliga konflikter att lösas, fred att upprätthållas och livet bli skönare.

– Att uppleva den skönhet och godhet som framförs i föreställningen ger publiken en överväldigande känsla av att vara berörd av en osynlig flod av andlig kraft som växer sig så kraftfull för att berika dig och mig.

– Välsignelser fyller den mänskliga världen. Frön av tålamod och förutbestämda förbindelser som planterats av Shen Yun varje år har blommat och burit frukt i den varma våren. Låt oss boka nästa vårmöte med Shen Yun. Bästa hälsningar!

Cao Fuyong är mästare inom Peking operan och Taiwans operachef. Han är också direktör för Chinese Opera Troupe och docent vid  Institutet för taiwanesisk opera, vid National Taiwan Junior College of Traditional Performing Arts.