Lamborghini presenterar bil för tio miljoner
Lamborghini Reventon – vy ovanifrån (Foto: http://www.lamborghini.com )


Nyligen släppte Lamborghini modellen Reventon som kommer att kosta drygt en miljon euro (cirka 10 miljoner kronor) exklusive skatt. Endast tjugo exemplar kommer att produceras så man får skynda sig om man vill komma över ett.

Lamborghini deklarerar stolt att de är “den bästa tillverkaren av extrema och kompromisslösa supersportbilar”. Lamborghini Reventon har helt och hållet designats i Sant’Agata Bolognese, den plats där Lamborghini föddes. Namnet Reventon har valts i enlighet med Lamborghinis traditioner. Reventon var en tjur som ägdes av familjen Rodriguez. Tjuren finns med på listan med de mest berömda tjurarna någonsin och är känd för att ha dödat den berömde tjurfäktaren Felix Guzman 1943.

Reventon levereras med en g-kraftmätare, vilket är första gången i en Lamborghini. Reventon går att få med en 6,5 liters V12-motor som ger 650 hästkrafter med en topphastighet på upp till 340 km per timme. Lamborghini planerar att producera endast tjugo stycken Reventon under 2008 så det kan dröja innan man får tag på en begagnad modell.

Översatt från engelska.


Lamborghini Reventon – vy framifrån (Foto: http://www.lamborghini.com )

Lamborghini Reventon – vy framifrån (Foto: http://www.lamborghini.com )