Konsult inom EU - showen är spektakulär
Petrus och Petra Lindquist på Shen Yuns sista show för i år i Linköping den 18 mars. (Foto: Jason Wang)


– Showen var färgrann, spektakulär och inspirerande, säger en nöjd Petrus Lindquist som såg Shen Yun Performing Arts sista föreställning i lördgaskväll på Konsert & Kongress i Linköping.

Petrus Lindquist arbetar inom EU som finansiell konsult. Han hade kommit med sin syster Petra Lindquist samt deras föräldrar som inspirerats av Shen Yuns show förra året.

Båda syskonen tyckte att showen var underhållande och att dansarna var skickliga både tekniskt och konstnärligt.

– Det är en bra sammanställning av kinesisk traditionell kultur och danser i ett populärt format. Meddelandet som är underliggande i framträdandet, ett budskap bland annat om ett friare Kina och så vidare, kommer fram på ett bra sätt, säger Petrus Lindquist.

Systern Petra Linquist var också fascinerad av bakgrundsprojektionen i 3D-format, som är unik för Shen Yun Performing Arts show.

– Jag tyckte det var väldigt genomarbetat och fin koreografi. Just det här interaktiva med bakgrunden, den rörliga bilden, att man ser när de kommer ner i bakgrundsbilden och sedan gestaltar sig i de karaktärerna som faktiskt dansar på scenen sedan. Väldigt medtagande och trevligt att ta del av, säger Petra Lindquist.

Hon berättar vidare att eftersom syskonen under sin barndom bodde i Indonesien är de uppvuxna med shower som uttrycker övernaturliga saker, som kung Ramayama och liknande. Därför kändes det inte helt främmande att i showen se berättelsen om Apkungen eller om munken Ji Gong som hade gudomliga förmågor och använde dem för att hjälpa människor.

I showen visades också en dans om Udumbarablomman som fascinerade båda. Det var något nytt.

Den legendariska blomman, känd inom buddhismen blommar endast en gång på tre tusen år berättades det under showen. Denna blomma har under de senaste åren synts växa på olika håll i världen och sägs förebåda ankomsten av ett stort helgon eller en upplyst varelse. I dansen hämtar juvelprydda dansare inspiration från såväl de buddhistiska Dunhuanggrottorna i västra Kina som indisk dans i en uppvisning av vördnadsfull dans.

– Den blomman kallas visst också för blå lotus säger Petra, som visar mig sidan hon hittat på nätet via sin mobiltelefon, och fortsätter; den är intressant och verkar vara en viktig symbol i showen.

Showens budskapet är väldigt viktigt, tycker systern som också fann sin favorit i inslaget med erhun, det kinesiska instrumentet och bland annat i dansen med inspiration från Tibet, ”De snötäckta bergens dans”.

– Det är otroligt vackert med det enkla instrumentet, och en resonanslåda som ger ett sådant vackert ljud. Den sista scenen gav en känsla av lycka och hopp för framtiden, säger Petra Linduqist som ser framemot att med sin familj se nästa show från Shen Yun.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. Shen Yun  Performing Arts reser nu vidare till Berlin i Tyskland, där de uppträder den 23-25  mars. Nästa etapp därefter blir Polen 27-28 mars. För mer information besök