Konstnär vill måla av Shen Yun eftersom den är så vacker
Familjen van der Elst besökte RAI-teater för att uppleva det New York baserade sällskapet Shen Yun för första gången. (Foto Lixin Yang, Epoch Times)


Shen Yuns världsturné 2010 har nu kommit till Europa och RAI-teatern i Amsterdam var värd för den första föreställningen på fredagen den 5 mars.

Familjen Van der Elst var där för att uppleva det New York-baserade sällskapet Shen Yuns föreställning för första gången. Efter att ha sett ett reklamprogram på tv kände Jolanda van der Elst att hon ville att hennes familj skulle få se denna unika presentation av den tusenåriga traditionella kinesiska kulturen som skildras genom musik och dans. Hon blev inte besviken, hon kände att Shen Yun var ännu ”mer imponerande i verkligheten” än på tv.

Jolanda är konstnär
och har en utställning med målningar av röda skor på gång i juni. Trots att hon tycker om att måla alla möjliga sorts saker och älskar sagor, blommor, natur och dräkter så känner hon att ett par röda skor är betydelsefulla för kvinnor.

– Varje kvinna tycker om att ha ett par röda skor, sade hon.

Shen Yun´s visuella skönhet inspirerade henne.

– Jag skulle vilja ha en bra bild av dem (Shen Yun-artisterna) och sedan måla av dem eftersom de är så vackra. Alla färger, glittret och naturligtvis de vackra rörelserna, sidenet som rör sig med deras rörelser som moln i vinden. Det fängslar mig.

Shen Yun turnerar med en live orkester som kombinerar traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument, och har även solon och trumdanser.

– Jag tyckte om kombinationen av instrument och trummor, sade Jolanda Van der Elst.

– Det är väldigt imponerande att se människor som spelar samtidigt som de rör sig. Det måste ligga mycket träning bakom. Det ser så lätt ut när man ser det, men jag vet att det inte är lätt utan man måste träna mycket hårt.

Herr van der Elst, som är före detta bankman men numera är egenföretagare i förvaltningsbranchen gillade också föreställningen. Han tyckte att Shen Yun gav familjen en komplett kulturell upplevelse.

– Vi fick en fin och bred översikt av alla kulturella aspekter av kinesisk kultur. Jag tyckte mycket om tenoren och sopranen och även erhumusikern. Det var nytt för mig så jag lärde mig något nytt.

– Jag tycker om sång som är den mänskliga kroppens bästa instrument. Det är närmast hjärtat medan alla andra instrument är externa.

– Om jag fick chansen att lyssna till tenoren en hel kväll skulle det kännas som att vara i himlen för mig, sade han.

Shen Yun kommer att uppträda på RAI-teatern i Amsterdam på lördag och söndag 6 och 7 mars sedan går turnén vidare till fler än 15 europeiska städer bland dem Brygge, Frankfurt, Lausanne, Wien och Dublin.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. För mer information se www.shenyunperformingarts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:
http://linkoping-show.se/
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30865/

Lixin Yang har bidragit till artikeln.