Kommunpolitiker imponerades av Shen Yuns orkester
Randy och Lauren Donauer såg Shen Yun Performing Arts på tisdagskvällen i TCU Place, i Saskatoon, Kanada. (Foto: Epoch Times)


Randy Donauer, som är kommunpolitiker i kanadensiska Saskatoon såg Shen Yuns föreställning tillsammans med sin fru Lauren, föreståndare på en skola, på tisdagskvällen. De lämnade teatern med en ny uppskattning av traditionell kinesisk kultur.

– Vackert. Jag visste inte alls att den klassiska kinesiska danstraditionen var så gammal eller att dansarna var så atletiska. De är verkligen otroligt vältränade, utomordentliga dansare. Jag blev mycket imponerad, sade Randy Donauer.

– De måste vara helt utmattade, de gjorde ett fantastiskt jobb, sade han om New York-baserade Shen Yun Performing Arts Company.

Lauren Donauer var också mycket nöjd:

– Dansarna har verkligen en otrolig förmåga, det är verkligen något särskilt. Föreställningen höll en mycket hög nivå. Det här showen har överträffat mina förväntningar.

Randy Donauer blev också imponerad av musiken och sade att han det var en ny upplevelse för honom.

– Musiken var så vacker. Det var första gången jag hört någonting liknande live. Det var väldigt fint att få se blandningen av traditionella kinesiska instrument med moderna eller västerländska instrument… musiken var verkligen fantastisk.

– Jag uppskattade alla detaljerna. Bakgrunderna och dräkterna var så vackra. De berättade historier från den kinesiska kulturen, det tyckte jag om. Det är första gången jag är här, så det var väldigt roligt att se berättelsen om den kinesiska kulturen. Jag visste inte att det fanns så många olika folkslag i Kina, jättefint, otroligt bra gjort.

Donauer kommenterade historian och kulturen som presenterades i föreställningen. Han tänkte på hur många olika kulturer som faktiskt ryms i Kinas kulturhistoria.

– Något jag tänkte på var att det är en sådan variation av kulturer, det behöver inte ha varit ett folk utan många folkslag som tillsammans formade en stor nation. Deras kultur har funnits mycket länge, i 5000 år sade de, det visste jag inte.

– Det här måste man se. Man måste se bakgrunderna, det konstnärliga, dräkterna, dansarna och höra musiken. Det här måste man verkligen se, fortsatte Randy Donauer.

– Dräkterna var väldigt fina och dansen var fantastisk.

Lauren Donauer instämde:

– Jag rekommenderar det verkligen. Jag tycker det är en välgörande utekväll. Jag uppskattade verkligen dräkternas anständighet. Det här vill jag rekommendera till mina vänner.

Till Shen Yun sade Donauer:

– Jag skulle vilja säga: kom tillbaka, ni gjorde ett fantastiskt jobb. Tack så mycket för att ni kom till Saskatoon.

Xue Mei från NTD Television och Dane Crocker rapporterade.

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24,25,26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.