Kommunpolitiker imponerades av Shen Yun i Århus
Else och Lars Skov från Århus kommunfullmäktige på Musikens Hus under Shen Yun-showen (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts hade sin tredje show i Århus på påskafton den 3 april. Bland publiken fanns Lars Skov, ledamot
i kommunfullmäktige, som hade kommit tillsammans med sin fru Else Skov. Båda var imponerade av showen.

– Jag tyckte mycket om showen och blev särskilt imponerad av de starka färgerna i showen, den var mycket vacker, säger Else Skov på mottagningen under pausen.

Lars Skov som också är representant för Danska folkpartiet, berättar att partiet värnar om mycket om mänskliga rättigheter, och rätten till ens tro, ett tema som syns även i Shen Yuns  show. 

– Vi är en stark röst, och vad som är viktigt för oss är att stödja människor och rätten till sin egen frihet, säger Lars Skov.

Med tanke på att Shen Yun turnerar runt hela världen, tycker Else Skov att det är viktigt att ha utbyte med andra kulturer.

– Det var mycket fint, jag tyckte om alla danserna. Det är viktigt att visa sin kultur för andra länder och lära sig andra kulturer, sade Else Skov.

Men viktigt att också kunna sin egen kultur menar maken.

– Jag tänker att
delar av detta är att man har sin egen folkliga kultur och sina egna traditioner, det går tillbaka många tusentals år tillbaka till de typiska kinesiska traditionerna. Och det är mycket viktigt att om du vill veta din framtid, så behöver du ha tillgång till din historia, och du måste vara stark i din egen kultur, säger Lars Skov.

– Vi tyckte mycket om alla danserna, och scenkostymerna med många färger, och alla dansarna är så atletiska. Jag kan se deras kärlek för sitt land i danserna, sade Lars Skov.

Makarna Skov var mycket glada efter att ha sett hela showen, som de tyckte hade varit minst lika bra andra akten som första. Syftande på en av de sista danserna i den andra akten som handlar om människans övertygelse, sade Lars Skov:

– Det var ett storartat inslag om människans tro i det sista delen,  jag tyckte mycket om det.