"Klassisk dans när den är som vackrast"
Earl Stuckey Jr, på Shen Yuns föreställning i Honolulu. (Med tillstånd av NTDTV)


Honolulu – Shen Yun Performing Arts gav en uppskattad föreställning vid Blaisdell Concert Hall, söndagen den 6:e juni, vilket avslutade ännu ett framgångsrikt besök på Hawaii.

Den New York-baserade gruppen är en av tre som på sin världsturné 2010 ger en praktfull pånyttfödelse av Kinas forntida kultur in i nutiden med en unik uppvisning av klassisk kinesisk dans, operasång och orkestermusik.

Sångaren Earl Stuckey Jr, har nominerats två gånger till en Grammy och har även förärats en plats i gospelmusikens Hall of Fame. Han blev hänförd av Shen Yuns föreställning.

– Föreställningen förde mig för ett ögonblick till evigheten, det var ett ögonblick att stanna upp och reflektera in i evigheten och en hyllning till det som sker i den underbara lycksaligheten, den vackra, eviga tillvaron där himmelska varelser samlas och firar, sammanfattade bas/barytonsångaren och låtskrivaren.

Earl Stuckey har tillringat mer än 30 år i musikens underhållningsindustri och är känd för sin sångstil, som inkluderar R & B, jazz, gospel och pop.

Från början kommer Stuckey från San Francisco, men nu har han bott på Hawaii i sju år. Han sade att han har väntat länge på ett tillfälle att få se föreställningen och han blev inte besviken.

– Helt fantastisk, den var otrolig, sade han och var speciellt imponerad av operasångarna.

– Fenomenalt! De främsta inom opera var absolut här i dag. Tenorerna, basen och sopranerna gjorde ett utmärkt arbete!

Stuckey tyckte att alla nummer var bra och sa att han skulle minnas Shen Yun som en klassisk dans när den är som vackrast, ”genom den kinesiska kulturens ögon”. Han hoppas få se föreställningen igen i Washington DC eller Jersey.

Sarah Ready som äger en radiostation och säljer reklam var också bland publiken på Shen Yuns finalföreställning för i år i Honolulu tillsammans med väninnan Bridget Kuhn, som är läkare.

Sarah Ready tyckte mycket om föreställningen.

– Ja, jag tycker dansen och dräkterna är helt fantastiska och det är uppenbart att det ligger mycket träning bakom. De gör inga misstag, de är perfekt synkroniserade med varandra och det är riktigt häftigt.

Hon blev förvånad över inslagen med de moderna numren i en sådan otroligt vacker föreställning.

Två dansnummer, Inget kan stoppa den gudomliga vägen och Orubblig övertygelse visade samhällets förfall i dagens Kina i kontrast till forna tiders dygder med hög moral. Bakgrunden till dessa danser kommer från dagens Kina; sedan 1999 har hundratusentals barn och äldre lämnats ensamma som följd av att föräldrar, söner och döttrar arresterats av kommunistregimen i den pågående förföljelsen.

Dock vägs dessa kraftfulla inslag upp avsevärt av himmelska scener som kommer med hopp då gudomliga varelser stiger ner. Ett gammalt ordspråk blir också tydligt; det goda belönas medan det onda bestraffas, även om det kanske inte sker i det här livet.

Läkaren Bridget Kuhn kommenterade entusiastiskt:

– Åh, kläderna är fantastiska, koreografin är felfri. Jag tycker mycket om att varje nummer är en egen berättelse och tar oss med till olika riken och det är verkligen en kulturhändelse bara att få lära sig om de olika dansstilarna, så jag tyckte verkligen om berättelserna.

Hon uppskattade budskapet och sade:

– En del tragiska saker och en del glädje, ett firande. Det var mycket kraftfullt och det här var bara första halvan!

 

 

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org
Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37059/