Kinesiska studenter filmas under antagningsprovet
Kinesiska studenter anländer till provsalen i Hefei, Anhui-provinsen, tillsammans med sina föräldrar för att göra det nationella intagningsprovet till högre utbildning den 7 juni 2008. (Foto: AFP/Getty Images)


På grund av stor konkurrens för att komma in på högre utbildningar i Kina, så videofilmas studenterna medan de gör det nationella intagningsprovet för att hindra eleverna från att fuska.

Kinas nationella intagningsprov (CEE) är det största provet i världen och avgör framtiden för tusentals elever och deras familjer.

Ett nytt rekord har slagits då 10,5 miljoner elever har anmält sig till provet i år, men endast 5,9 miljoner av dessa elever kommer att antas.

Kinas Education Examinations Instructive Centre har använt videokameror för att filma CEE:s i 31 provinser detta år. I 16 av dessa provinser, inkluderat Tibet och Xinjiang, är övervakningen i realtid.

Jordbävningen i Sichuan den 12 maj, orsakade att provet i vissa delar av Sichuan och Gansuprovinsen flyttades fram och många av uppsatsernas huvudämnen detta år relaterades till jordbävningen.

De 90 000 eleverna från sex av Sichuans mest drabbade områden har fortfarande inte fått veta när de kan göra sina prov.

Runt om i Kina finns det 2 500 provcentraler, 8 700 provsalar, 360 000 mötesplatser för provtagning, 100 000 examensövervakare och cirka 9 500 provtagare i varje provins.

Konsekvenserna av att fuska är mycket hårdare i år än tidigare. Om eleverna sprider en enda av frågorna på provet innan examensperioden är över, så bryter de mot nationella lagar.

I Peking, Liaoning och Shanxiprovinsen filmas eleverna med realtid-övervakning. Utbildningsdepartementet har begärt att videofilmen ska sparas i åtminstone sex månader.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-12/71765.html