Kinesiska regimen slår ner på protester i Inre Mongoliet
En man i traditionella kläder i Ordos, Inre Mongoliet. Herdar i regionen som försökte protestera mot att deras betesmark exploateras greps den 15 oktober. (Feng Li/Getty Images)


Herdar i Inre Mongoliet protesterar mot att deras betesmark exploateras, men den kinesiska regimen fortsätter att svara med förtryck.

Flera herdar greps i västra delen av regionen den 15 oktober när de försökte protestera under partisekreteraren Wang Juns besök, rapporterar Radio Free Asia (RFA). Lokala tjänstemän ska ha sålt marken billigt till exploatörer, och dispyten, som bara är en av många i regionen, har pågått i flera år.

Samtidigt gav sig polisen till synes utan anledning på Uiles, sonen till den kände mongoliske dissidenten Hada. Uiles var ute och gick med sin mor när de båda blev överfallna av polisen och misshandlade, och Uiles greps. Även detta var relaterat till protesterna mot exploatering av betesmarkerna, enligt vad Uiles mor, Xinna, sade till RFA.

Polisen visade ingen legitimation och har inte visat någon dokumentation eller förklaring till varför Uiles greps.

– Jag vill uttrycka mina starkaste möjliga protester, för vi är alla medborgare, och vi borde åtnjuta medborgares rättigheter. De agerade olagligt när de grep honom, sade Hada till RFA.