Kinesiska Epoch Times utsatt för massiva hackningsförsök
Wang Lijun, före detta polischef i Chengdu, mars 2011. (Foto: Feng Li/Getty Images)


Epoch Times kinesiska upplagas hemsida har hackats upprepade gånger under de senaste veckorna av hackare baserade i Kina, enligt företagets tekniska personal. Skälet för attackerna tycks vara tidningens omfattande rapportering om de brott som Bo Xilai och hans fru Gu Kailai begått. Gu dömdes nyligen till en villkorlig dödsdom för ett enskilt mord.

Tidningens rapportering under de senaste veckorna har ifrågasatt den kinesiska regimens välordnade berättelse som rullades ut på rättegången mot Gu nyligen. Gu har bara dömts för mordet på den brittiske affärsmannen Neil Heywood, men Epoch Times har källor som uppgett att Gu och Bo varit involverade i organstölder från Falun Gong-utövare, och även sålt kropparna från dödade Falun Gong-utövare till plastineringsfabriker, främst i staden Dalian, där Bo var borgmästare mellan 1993 och 2001.

– Vi har flyttat fokus från de ytliga detaljerna i rättegångsprocessen och berättat om Gu och Bos mörka förflutna, sade Zhang Tianliang, krönikör för Epoch Times som kommenterar kinesisk politik.

– Kommunistpartiet har ingen legitimitet, så när vi rapporterar om denna maffiaorganisations inre angelägenheter så är det allvarligt för dem. Epoch Times rapporterar sanningen om partiets agerande bakom kulisserna, och det är väldigt obehagligt för dem, sade Zhang.

Xiong, som tillhör Epoch Times tekniska personal, sade att attackerna har kommit dagligen sedan den 20 augusti, vilket var det datum då Gu fick sin dom. Han sade att några av IP-adresserna som attackerna kommit ifrån kom från Kina. Attackerna har ökat i frekvens och omfattning. Epoch Times har som policy att skydda den tekniska personalens identiteter, eftersom de tidigare har attackerats av kommunistpartiets agenter, även i USA.

Den förre tekniske chefen, Peter Yuan Li, angreps av oidentifierade män i sitt hem i Atlanta i USA 2006. Det var tre beväpnade kinesiska män som stormade in i hans hus, rullade in honom i en filt och slog honom flera gånger i huvudet med ett trubbigt föremål. Därefter stal de hans bärbara datorer och lämnade lägenheten utan att ha tagit några andra värdeföremål.

Efter att Bo Xilais före detta högra hand, Wang Lijun, flydde till det amerikanska konsulatet i Chengdu den 6 februari, har den kinesiska regimen fått hantera en hel kedja av känsliga händelser: Wang Lijun rensades ut, Bo Xilai sparkades och en utredning mot honom inleddes, säkerhetschefen Zhou Yongkang blev av med sin makt, de interna säkerhetsstyrkorna omorganiserades och Gu Kailai ställdes inför rätta.

Epoch Times har rapporterat om dessa händelser, och vad som ligger bakom dem: Hur Wangs avhoppsförsök avslöjade en maktkamp inom partiet och de brott som lett fram till den.

Epoch Times och dissidentsajten Boxun rapporterade att Wang berättat för personalen på det amerikanska konsulatet att Bo Xilai och Zhou Yongkang försökt iscensätta en kupp mot Xi Jinping, efter att denne tillträtt som ny partiledare. Bill Gertz från Washington Free Beacon rapporterade att den information som Wang gav till USA stödjer de påståenden som tidigare kommit från amerikanska diplomater att kinesiska ultranationalister försökte ta makten.

Epoch Times har även rapporterat om hur Bo-Zhou-komplotten var ett desperat försök från de två toppledarna att inte hållas ansvariga för de brott de begått i förföljelsen mot utövare av den andliga metoden Falun Gong.

Det mest allvarliga brottet i sammanhanget är organskörd från levande människor. Wang är själv ansvarig för organskörd från tusentals människor, och tros ha gett information till det amerikanska konsulatet i Chengdu om hur Bo Xilai och Gu Kailai också var inblandade.

En källa har även uppgett för Epoch Times att Bo och Gu är ansvariga för den här organskörden, och för att ha försett plastineringsfabriker med kroppar. Plastinering är att man injicerar döda kroppar med polymerer för att kunna ha dem som utställningsföremål.

Samma källa berättade även för Epoch Times att Gu dödat Heywood för att han hade börjat tala om sin inblandning i hennes affärer med organ och kroppar. Reaktionen på den kinesiska bloggosfären var snabb, och nyheterna spreds och kommenterades. En del av den mest känsliga informationen, såsom kropparnas identiteter, undanhölls, för att undvika den kinesiska regimens armé av internetcensorer.

– Kommunistpartiet är skräckslaget för att folk ska få reda på det här, men det är också den information som det kinesiska folket mest av allt vill ha tag i, sade Zhang om tidningens rapportering.

Xiong sade att attackerna hade lett till enstaka avbrott på hemsidan, men att man mestadels lyckats avstyra attackerna.

John Tang, Epch Times VD, sade att det inte spelade någon roll hur mycket den kinesiska regimen försöker hacka Epoch Times; tidningen tänker inte låta sig skrämmas. Tang sade att attackerna visar på den stora oro som partiet upplever över tidningens rapportering, och även att den information man sprider är korrekt och har stor genomslagskraft. Teknisk data om hackningsförsöken kommer man att ge vidare till den amerikanska federala polisen, FBI.

Översatt från engelska