Kinesiska ämbetsmän kräver ut illegala födselavgifter från fattiga föräldrar


Wang Zhengquan i Taiyi i Sichuanprovinsen hörde nyligen av sig till Civil Rights & Livelihood Watch. Han kände sig desperat och hjälplös och att det var hans sista utväg. Vad som hänt Wang är att lokala ämbetsmän försöker illegalt avkräva honom böter för brott mot födselkontrollpolitiken. 

Enligt Civil Rights & Livelihood Watch har lokalregeringen i Taiyi försökt kräva in 12 800 yuan i sociala avgifter för hans barns uppfostran. Wang, som saknar tillgångar, säger att han inte har en chans att betala denna för honom astronomiska summa.

– Jag har ingenting hemma och kan knappt försörja min familj, sade Wang.

Wang berättade att han är den enda sonen i sin familj och att detsamma gällde för hans far och farfar. Baserat på Sichuans befolknings- och familjeplaneringsstadga har Wang rätt till två barn. Wang sade att lokala ämbetsmän upprätthåller sin extravaganta livsstil genom att ”ge sig på sådana som jag”. Vad som överraskade honom var att han bötfälldes mer än ett årtionde efter att hans lagligt tillåtna tredje barn föddes.

På frågan om han talat med myndigheterna för att be om uppskov eller reduktion av avgiften eftersom han knappt klarar sig som det är, svarade Wang att han redan talat med ämbetsmän flera gånger.

– Jag vände mig till flera olika avdelningar för att tala med folk, men de bara avfärdar mig. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Staten meddelade Wang 1994 och 1996 och menade att han skulle betala för sitt andra barn. Wang förklarade hur det kom sig att han fick tillåtelse att ha ett andra barn två gånger.

– Jag har nu tre döttrar. Den andra föddes 1994, men eftersom hon var handikappad fick jag, enligt Sichuans familjeplaneringsstadgar, skaffa ett nytt andra barn. Det är min tredje dotter, som föddes 1996.

Översatt från engelskan: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29173/