Kinesisk författare: Shen Yun ger hopp för Kina
Den kinesiske författaren Mr Barton som skriver under pseudonymen Bardun, såg Shen Yun på Capitol Theatre i Sydney den 12 februari. (Foto: Med tillstånd av NTD TV)


Folket i Fastlandskina har hittills inte kunnat se Shen Yun Performing Arts International Company eftersom de kinesiska myndigheterna har hindrat det New York-baserade företaget från att uppträda i landet.

Ändå har många kineser från fastlandet tagit de chanser som funnits att se Shen Yun under deras årliga världsturné.

Den kinesiske författaren Barton, som skriver under pseudonymen Bardun, var förtjust åt att kunna se föreställningen på Capitol Theatre i Sydney den 12 februari.

– Jag har sett föreställningen två gånger tidigare och båda gångerna blev jag väldigt berörd. Jag tycker att Shen Yuns show är ren, och innehåller äkta känslor. Den är inte fejkad, överdriven eller ihålig, sade han. Författaren Barton var särskilt imponerad av Shen Yuns orkester som är unik med sin kombination av kinesiska och västerländska klassiska instrument.

– Orkestern är nummer ett, den får en att känna sig lugn, fridfull och fri [som i en annan värld].

Han tyckte att musiken i Shen Yun var så utmärk att den kunde stå ensam som föreställning, även om han också tycker danserna är enastående.

– Dansrörelserna är noggrant utformade, sade han och tillade att han var mest imponerad av akten, Vid Min Nans stränder som skildrar kvinnor i Min Nan-folket som graciöst njuter av en dag på stranden.

Han gillade också hur den humoristiska dansen Apkungen överlistar gamle galten. Den handlar om en av de många legender som berättar om den berömda apkungen Sun Wukong.

Barton sade att kulturen i fastlandskina ”går bakåt” medan Shen Yun ”förstärker och hyllar det goda med sitt återupplivande av den gamla traditionella kinesiska kulturen”.

– Så det finns hopp för Kina, avslutade Barton.

Rapporterat av NTD Television & Shar Adams

Shen Yun Performing Arts International Company kommer att framträda på Sydney’s Capitol Theatre till den 23 februari och fortsätter sedan till Melbourne med föreställningar från 1 till 6 mars.

Shen Yuns Performing Arts Europa turné börjar i Frankfurt med föreställningar 26 och 27 februari.

För ytterligare information se hemsidan www. ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51452