Kineser väntar på premiären av Shen Yun i Hongkong
Publiken njuter av Shen Yun Performing Arts sista föreställning på Canon Theatre i Toronto. I januari har Shen Yun premiär i Hongkong. (Foto: Qiumu/Epoch Times)


Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts, kommer att sätta upp sin första föreställning i Hongkong i januari 2010; en händelse som inte bara folket i Hongkong utan också fastlandskineser emotser med stort intresse.

Flera framstående personer från hela Kina har önskat Shen Yun:s föreställningar stor succé, och många har uttryckt sin förhoppning om att det välkända företaget snart ska kunna visa sin andligt upplyftande produktion i Fastlandskina.

En av dem som är intresserad av premiären i Hongkong är den kända journalisten från Peking, Gao Yu, som belönades med priserna; UNESCO/ Guillermo Cano World Press Freedom Prize 1997 och Golden Pen of Freedom 1995.

-Alla som jag känner och som har sett Shen Yun säger att den är bra, så det är klart att vi också vill njuta av föreställningen. Bara med äkta skönhet och kärlek kan en så berörande show produceras, sade Gao.

-Om Shen Yun´s föreställning vinner folkets hjärta i Hongkong, så kommer de säkert att ringa till sina släktingar på fastlandet och berätta för dem hur bra showen är, sade hon.

En som bara sett Shen Yun´s föreställning på en DVD som cirkulerat i Fastlandskina är författaren och tidigare filmhistorikern och professorn i dramatisk litteratur på Jilin Fine Arts Academy’s Drama School, Lu Xuesong, som numera bor i staden Changchun i Jilin-provinsen.

Lu var glad att höra att Shen Yun skulle komma till Hongkong.

-Jag tror inte att det spelar någon roll var en sådan föreställning äger rum. Det viktiga är att den ger lycka till människor.

-Den här föreställningen har en anda av moral och godhet som verkligen kan gagna samhället, fortsatte Lu. Det är tack vare den andan som föreställningen har haft så stor framgång, och dess godhet har positivt påverkat mänskligheten. Detta är inte en anda med skuld och vrede utan en som uppmuntrar till att upprätthålla goda principer inför svårigheter och lidande. Jag kan inte tänka mig ett vänligare och vackrare framförande.

Flera välkända kinesiska advokater som har sett Shen Yun på DVD rekommenderar turister i Kinas fastland att ta chansen att se Shen Yun i Hongkong.

Vi vill alla se en dans och musikföreställning som är fri från kommunistpartikulturen och som bevarar det traditionellt kinesiska, sade advokaten från Shanghai, Zheng Enchong.

-Detta är vad folket i Kina verkligen längtar efter.

-Shen Yun representerar äkta kinesisk kultur. Den är mycket vacker och njutningsfull att se. De har verkligen fångat essensen av vår traditionella kultur, konstaterade advokaten Wen Haibo från Peking, efter att ha sett föreställningen på DVD.

-Jag är särskilt imponerad av det kraftfulla budskapet som framförs, fortsatte Wen. Det har hjälpt mig att inse att de kinesiska shower som jag sett tidigare enbart var för kommersiella syften eller hade andra motiv. Shen Yun har gett mig chansen att se Kinas sanna traditionella konst.

-Jag är så glad att Shen Yun kan framföra sin show i Hongkong. Det borde inte dröja länge innan föreställningen kommer till fastlandet, sade Wen.

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25104/