Kineser börjar göra motstånd mot förföljelsen
15 000 signaturer och tumavtryck samlades in av 23-åriga Qin Rongqian på en petition som krävde en undersökning av hennes pappas orättfärdiga dödsfall och frigivandet av hennes mamma och syster från fängelset. (Foto: The Epoch Times)


Sedan juli 1999 har den kinesiska kommunistregimen gjort den andliga metoden Falun Gong till sin fiende nummer 1 och har obevekligt förföljt Falun Gong-utövare och alla som stödjer dem.

De senaste 13 åren har Falun Gong-utövare blivit den största gruppen kineser som godtyckligt utsatts för fängslande, hjärntvätt, tortyr och organstölder.

Enligt Falun Dafa Information Center (Faluninfo.net) har 3571 dödsfall bland utövare på grund av tortyr och övergrepp bekräftats. Det verkliga antalet dödsfall tros vara tiotusentals.

En ny bok, State Organs: Organ Transplant Abuse in China, redigerad av David Matas och Torsten Trey, dokumenterar illdåden med påtvingade organstölder på levande Falun Gong-utövare.

David Matas har tidigare uppskattat att 62 000 utövare föll offer för organstölder under åren 2000-2008. Han tror att omkring 8500 utövare per år har utsatts för organstölder sedan 2008.

När förföljelsen startade utövade uppskattningsvis 100 miljoner människor Falun Gong i Kina. Förföljelsen har påverkat inte bara de 100 miljoner utövarna, utan också deras familjer, vänner, grannar och medarbetare.

Ändå har väldigt få människor vågat uttrycka sitt motstånd mot denna brutala policy.

Gao Zhisheng, kinesisk advokat känd för att försvara de förtrycktas medborgerliga rättigheter, skrev tre öppna brev till kinesiska ledare och efterfrågade ett slut på den icke-konstitutionella kampanjen mot Falun Gong. Som svar har den kinesiska regimen hållit honom fängslad större delen av tiden sedan 2005, och har utsatt honom för upprepade omgångar av tortyr. 

Situationen förändras emellertid. Wang Xiaodong är en välrespekterad lärare som bodde i byn Zhouguantun, vid staden Botou i Hebeiprovinsen. Den 25 februari genomsökte omkring 40 poliser från polisstationen i Botou Wangs hus och tog honom i förvar. Polisen konfiskerade hans pengar, dator och annan elektronisk utrustning.

Polisen påstod att han hade begått ett brott genom att producera och distribuera CD-skivor innehållande information om Falun Gong och den kinesiska regimens förföljelse. Genom gripandet lämnades Wangs gamla mor och unga dotter på egen hand. Hans syster tvingades fly för att undvika ett eventuellt gripande.

Förargade över behandlingen av Wang skrev mer än 300 bybor, som var och en representerade en familj, på en petition för Wangs omedelbara frigivning. Byborna använde sina riktiga namn och anbringade sina tumavtryck med rött vax – en traditionell metod för att signera viktiga dokument.

En kopia av den här petitionen har spridits vitt och brett på internet och har skakat vissa av regimens högsta ledare.

Samtidigt signerade i nordöstra Kina minst 15 000 människor en petition till stöd för en ung kvinnas krav på att de kinesiska myndigheterna ska undersöka hennes pappas dödsfall. Pappan utövade Falun Gong och var välrespekterad i sitt samhälle.

Qin Yueming dog i fängelset i Jiamusi i Heilongjiangprovinsen den 26 februari 2011. Hans familj lade märke till mörka blåmärken över hela hans kropp, och när de vände på hans kropp rann det blod hur hans mun och näsa.

Efter att Qins 23-åriga dotter Ronqian misslyckats med att få myndigheterna att utreda faderns död samlade hon inom två veckor in mer än 15 000 signaturer på en petition. Petitionen, som daterades 31 maj, krävde förutom en utredning av Qins dödsfall också att hennes mamma och syster skulle friges. Mamman och systern avtjänar straff på ett och ett halvt år i arbetsläger på grund av att de utövar Falun Gong. 

Hennes pappa greps 1999, släpptes fri 2002 och greps sedan igen 2002, då han dömdes till tio års i fängelse. Rongqian var bara 13 år när pappan greps andra gången. Hon gjorde motstånd när polisen förde bort honom så de grep även denna unga flicka och förhörde henne i en månad.

Eftersom även hennes mamma greps fick Rongqian överleva på egen hand och börja arbeta så att hon kunde försörja sig och sin yngre syster.

Rongqian förväntade sig att få se sin pappa återvända hem i år.

”Som flicka har jag inga pengar och inte heller någon makt”, skrev Qin Rongqian i sin petition. ”Men jag tror på rättvisan och det kinesiska folkets moraliska värderingar. Hur kan de som har makten fängsla och mörda vanliga människor godtyckligt?”

På morgonen den 9 juni i staden Tangshan i Hebeiprovinsen trängde sig mer än 10 poliser från polisstationen i Kaipingdistriktet in i bostaden tillhörande 58-årige Li Zhen och hans fru Wang Xiulan, båda Falun Gong-utövare.

Polisen grep Li och började sedan genomsöka hemmet utan att visa upp någon husrannsakningsorder. Mer än 100 grannar kom för att försvara Li. Grannarna formade en mänsklig mur för att hindra polisen att föra bort Li och frågade högljutt polisen hur de kunde gripa en så god människa.

Grannarna sade till poliserna att Li, som bott i området i flera decennier, ofta hade hjälpt de som var i behov av hjälp.

De berättade om en händelse som inträffade sommaren 2010. Någon hade ramlat ner i floden och riskerade att drunkna, medan åskådarna såg på utan att göra någonting. Li var i närheten och hoppade omedelbart ner i vattnet och förde den drabbade till stranden.

Dödläget mellan grannarna och polisen varade i närmare två timmar, enligt Falun Gong-webbsidan Minghui. Efter att polisen till slut lyckades föra bort Li upprättade grannarna ett brev till myndigheterna och mer än 70 personer skrev direkt under med sina namn och satte sina tumavtryck på det.

Det pågående politiska dramat i Kina, med den tidigare tungviktaren i partiet Bo Xilai, säkerhetschefen Zhou Yongkang och deras allierade, har förändrat kinesernas syn på de tjänstemän som är inblandade i förföljelsen av Falun Gong. Folket betraktar nu dessa tjänstemän som brottslingar.

Det kinesiska folket har tappat tålamodet och förtroende för regimen och har förstått att de genom att försvara Falun Gong-utövares rättigheter också försvarar sina egna rättigheter.

De senaste 13 åren har Falun Gong-utövare outtröttligt och oförskräckt avslöjat de brott mot mänskligheten som begåtts av den kinesiska kommunistregimen och har berättat fakta för det kinesiska folket om den andliga metod som regimen demoniserat.

Det kinesiska folket vaknar nu upp och väljer att stå på Falun Gong-utövares sida.

En välplacerad källa berättade för Epoch Times att kommande ledare, som den förmodade näste chefen för kommunistpartiet, Xi Jingping, och näste premiärministern Li Keqiang, blev skakade av petitionen med 300 tumavtryck. Källan sade att dessa ledare inte har något intresse av att fortsätta med de brott som den blodiga fraktionen, ledd av Jiang Zemin och Zhou Yongkang, begått.

Michael Young, kinesisk-amerikansk författare med bas i Washington DC, skriver om Kina och den kinesisk-amerikanska relationen.

Klicka på http://www.epochtimes.se/kinas-regim-i-kris.html” target=”_blank”>engelska