Kineser avsäger sig KKP efter massprotester i Weng’an


I kölvattnet på de hätska protesterna i Weng’ans län i Guizhouprovinsen, lämnade ett stort antal människor i Kina det kinesiska kommunistpartiet (KKP) den 1 juli 2008 – på partiets födelsedag. Protesten i Weng’an 28 juni samlade över 10 000 människor, vilka var rasande över lokala myndigheters synbara mörkläggning av ett dödsfall på en 15-årig flicka. Folkmängden omringade de lokala myndigheternas byggnader, men beväpnad polis slog ner upproret.

Som respons på dessa händelser tog det globala Tuidang-centret initiativ till ”en speciell dag för att träda ut ur det kinesiska kommunistpartiet”. Många sade att de inte kunde stå ut med KKP:s våldsamma förtryck av folket i Weng’an och ville därför träda ut ur partiet.

En boende i Weng’an som kände till servicecentrets speciella uppdrag och till de nästan 40 miljoner människor som redan hade trätt ut ur KKP, berättar att han bestämt sig för att träda ur KKP:s unga pionjärer. Han sade att det som hänt i Weng’an var outhärdligt och att människor nu en efter en reser sig upp mot KKP:s tyranni.

– En ung flicka har blivit
mördad. Myndigheterna sade att hon hade begått självmord, vilket gjorde människor arga. Polisen använde tårgasgranater mot dem, och det är det som orsakat kaoset. Myndighetsbyggnader och Allmänna säkerhetsbyrån brändes ner efter det, sade han.

Han påpekade också att den lokala regeringen konspirerar med kriminella syndikat och ägnar sig åt alla slags kriminella aktiviteter, men ingen media vågar berätta sanningen. Den beväpnade polisen förtryckte människor som sökte rättvisa. De beväpnade poliserna är nu överallt. Han sade att han inte längre kunde ha några förhoppningar för detta ondskefulla parti.

– Man kan se oroligheter hela tiden här. Mord inträffar överallt. Det finns många kriminella syndikat. Medias rapportering intresserar sig endast för att rädda regeringens ansikte, men inte för att berätta sanningen, tillade han.

Zhang, en boende i Guizhou, gick längre än att själv bara träda ut ur de unga pionjärerna och det kommunistiska ungdomsförbundet. Hon bestämde sig för att hjälpa fler än 20 släktingar och vänner att dra sig ur KKP och dess relaterade organisationer. Hon sade att KKP förtryckte Weng’ans folk, och många goda människor såsom Falun Gong-utövare och kristna i familjekyrkan (de besöker icke-registrerade kyrkor) har länge blivit förföljda. Detta i sig är orsaken till att många människor nu vill dra sig ur partiet.

– Inte bara jag utan alla mina släktingar har nu trätt ur KKP. Jag har hjälpt mer än 20 personer att hoppa av KKP. De förstår själva hur ondskefullt KKP verkligen är. Vi har inga civila rättigheter, ingen demokrati och ingen trosfrihet. Vi lever verkligen på misärens avgrund, sade Zhang. [Citat tagna från bandinspelningar]

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-7-6/73079.html