"Kina fortsätter att sälja stulna organ"
Kanadas före detta parlamentsledamot David Kilgour på forumet i Cambridge. (Foto: Epoch Times)


Förföljda grupper dödas sannolikt fortfarande på kinesiska militärsjukhus så att deras organ kan säljas för profit, hävdar en före detta politiker som utreder situationen.

Förra året visade en rapport på att Kina inte bara stjäl organ från dödsdömda fångar, utan även från Falun Gong-utövare som fängslats utan rättegång.

Utredningen ledde till internationell uppmärksamhet och drev Kinas transplantationsindustri till att försäkra att utländska besökare inte skulle tillåtas köpa organ med ursprung från en avrättad person.

En av författarna till rapporten, den kanadensiska före detta statssekreteraren David Kilgour, sade under en konferens på Cambridge University förra veckan att han tror att organen fortfarande säljs till rika kineser.

– Kinas partistat och dess kontor har dödat tusentals Falun Gong-utövare, utan någon form av förestående rättegång, och sedan sålt deras vitala organ för stora pengasummor, ofta till ”organturister” från rika länder, sa han.

– Kina var nyligen överens med omvärlden om att ”organturister” inte längre kan genomföra transplantationer i Kina. Huruvida det är med än offentliga relationer, ämnade att gynna OS, återstår att se.

– Ett annat bekymmer är att organen som tas från Falun Gong-utövare nu kommer att gå till välnärda kinesiska patienter istället, med en gömd marknad som fortsätter i samma omfattning.

Rapporten åberopar 41 500 oförklarliga organtransplantationer mellan 2000 och 2005, vilka inte kommer från domfällda avrättade fångar, hjärndöda eller donatorer inom familjen.

Rapporten hävdar att organen kommer från Falun Gong-utövare. Falun Gong är en kultiveringsmetod grundad i principerna sanning, godhet och tålamod, vilken bannlystes i Kina 1999.

Man tror att åtminstone en miljon utövare sitter fängslade i arbetsläger runtom i landet. Enligt FN:s specialreporter Manfred Novak är Falun Gong-utövarna offer i två tredjedelar av alla tortyrfall i Kina.

Enligt källor inifrån Kina genomförde kirurger på det andra sjukhuset förbundet med Harbins medicinska universitet en hjärttransplantation nyligen, och använde organ som man tror kom från en avrättad fånge. Det står inte klart huruvida ”donatorn” var Falun Gong-utövare.

– Mänskligt liv verkar inte vara värt mer än miljöfrågor, arbetssäkerhet eller hälsovård för partiet i Kina. Enligt min bedömning är det den giftiga kombinationen av en totalitär regering och ”allting är tillåtet-kapitalism” som tillåter den här nya formen av ondska i världen att fortgå, sade Kilgour.

Kilgours medförfattare till rapporten, människorättsadvokaten David Matas, jämförde OS i Peking 2008 med OS i Nazityskland 1936.

Han sade emellertid att förhållandena i Kina idag i många fall redan är värre än de 1936, inklusive det han föredrar att kalla för ett folkmord på Falun Gong-utövare.

– Propagandafasen, som hade sin början 1999, mot de då uppskattningsvis 70-100 miljoner Falun Gong-utövare i hela Kina, demoniserade, baktalade och omänskligförklarade dem i den partikontrollerade median. Många kineser övertygades om att utövarna var till och med värre än människor. Det påminner om den mediekampanj som regimen i Rwanda förde gentemot minoriteten tutsierna före folkmordet som pågick från april till juni 1994, sa han.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-17/67683.html