Kina förlorar sin konkurrensfördel enligt utländska företag
Kinesiska kvinnor arbetar för ett taiwanesiskt företag. Taiwanesiska företag i Kina har drabbats hårt av bristen på arbetskraft och stigande arbetskostnader. (Foto: AFP/Getty Images)


Strejker i flera kustområden i Kina har lett till högre löner på det kinesiska fastlandet. Men allteftersom arbetskostnaderna stiger håller Kina på att förlora sin status som hela världens lågkostnadsfabrik. Allt fler utländska företag väljer att lämna Kina och startar fabriker i Mexiko, Indonesien eller Vietnam.

Arbetskraftskostnaderna i Mexiko sköt i höjden för drygt 10 år sedan och 2002 var de 240 procent högre än i Kina. Detta ledde till att många amerikanska företag valde att lägga sina fabriker i Kina i stället för hos grannen Mexiko. Nu flyttar dock alltfler amerikanska företag sina fabriker från Kina till Mexiko, enligt en artikel från Voice of America (VOA) den 28 januari.

Tennessee-baserade Meco, som tillverkar utemöbler och grillar har haft sin tillverkning i Kina i över tio år. I och med de ökande strejkerna på senare tid, som främst drabbat utlandsägda företag, har fabriksarbetarlönerna i Kina mer än fördubblats sedan 2007. Som en konsekvens har Meco beslutat att investera 10 miljoner dollar i fabriker i norra Mexiko.

Mecos vd Harrell Ward sade till VOA att de ökade kostnaderna för frakt, löner och lagerhållning samt att dollarn sjunkit mot yuanen har tvingat hans företag att flytta sin produktion till Mexiko.

Ett annat amerikanskt företag, Jabil Circuit, har flyttat sin tillverkning från Kina till Guadalajara i Mexiko under förra året. De anställde 7000 mexikaner för att tillverka produkter som telefonen BlackBerry för det kanadensiska företaget Research In Motion. Den mexikanske fabrikschefen Cesar Castro sade till VOA att vid mitten av det här året kommer arbetskraftskostnaderna i Mexiko vara lika låga som de i Kina, vilket ökar Mexikos konkurrenskraft.

Enligt statistiken ligger Mexikos genomsnittslön nu bara 14 procent högre än Kinas, vilket verkar stödja Castros uttalande enligt VOA.

Den kinesiska tillverkningsindustrin outsorcar faktiskt märkligt nog också till Mexiko numera. Castro nämnde Kinas största PC-tillverkare Lenovo som ett exempel. Enligt Castro ser företagen kostnader för transport, arbetskraft och handelsavtal mellan nationer när man avgör var man ska placera tillverkningen.

Enligt statistik har Mexikos del av USA:s import ökat från 10 procent 2005 till 12 procent 2010, vilket är rekord. Det här är första gången sedan Kina gick med i Världshandelsorganisationen 2001 som Mexikos tillväxttakt när det gäller importen till USA har gott förbi Kinas.

Brist på kvalificerad arbetskraft i Kina är ett allvarligt problem för Taiwan-ägda företag där. De årliga migrationerna under det kinesiska nyåret, låga löner och storskaliga omflyttningar av fabriker finns bland de skäl som anges till varför det är arbetskraftsbrist.

I fjol genomförde taiwanesiska Management Institute of Taipei en undersökning på nätet i norra respektive södra Kina där 200 taiwanesiska företagsägare och företagsledare tillfrågades. Man fann att taiwanägda företag i de regionerna hade en genomsnittlig arbetskraftsbrist på 20 procent och att 76 procent av de tillfrågade företagen upplevde det som ett problem. De höjde lönerna med i genomsnitt 20 procent under 2010 enligt vad New Epoch Weekly (NEW) rapporterade den 28 januari.

I november 2010 kom arbetskraftsbristen tidigare till många kinesiska provinser än under de senaste åren. Personaldirektören på en stor elektronikfabrik i Dongguan sade till NEW att alla hans anställda inte skulle komma tillbaka efter det kinesiska nyåret och att arbetskraftssituationen ser ännu mer osäker ut än tidigare år.

I Shenzhen slutade många arbetare jobba tidigt i januari i år för att återvända till sina hemstäder, delvis för att undvika det årliga trafikkaoset runt det kinesiska nyåret. Många sade även att de valt att tillbringa mer tid med sina familjer som de inte träffar på hela året. Detta beror även på att deras inkomster inte är stora nog för att de ska lockas stanna kvar ett par veckor extra på sina jobb.

Många tillverkare har därmed förlorat så mycket som en tredjedel av sin totala arbetsstyrka. Enligt lokal officiell statistik från Shenzhen kommer det att saknas upp till en miljon arbetare under nyårsledigheten och vårfestivalen.

Arbetskraftsbristen påverkar inte bara Kinas sydostkust utan även områden i inlandet eftersom fler företag flyttar bort från kusten.

I fjol flyttade det stora elektronikföretaget Foxconn sina fabriker till Chongqing och Zhengzhou. I år planerar man att flytta till Guangxiprovinsen. Tiotusentals arbetare påverkas av de här flyttningarna. Samtidigt sätter konkurrensen om arbetskraften press på de befintliga företagen i regionerna.

Guangxiprovinsen har alltid varit en exportör av arbetskraft, men enligt kinesisk media lider de företag som nyligen flyttat dit, som Max Group från Taiwan, av arbetskraftsbrist.

Chia-Yan Yang, forskningschef på Taiwan Institute of Economic Research talade om situationen i en intervju med NEW:

– Många taiwanesiska affärsmän sade att exportorienterade processföretag som inte fokuserar på den inhemska marknaden i Kina inte kan tänka sig att flytta till det kinesiska inlandet. Många arbetskraftsintensiva industrier flyttar i stället till Indonesien och Vietnam.

Jiangxi har också varit en provins som exporterat arbetskraft, men där rapporterade 170 av 289 fabriker att de led av brist på arbetskraft förra året. Det handlar om omkring 35 000 arbetare.

För att uppmuntra folk att återvända till sina arbeten efter det kinesiska nyåret meddelades från Shanxiprovisen, Chongqing och Peking att man ska höja minimumlönen den 1 januari. Jiangsuprovinsen planerar att göra detsamma i februari.

Xinyong Xiao arbetar som ekonomisk och juridisk konsult för Straits Exchange Foundation, och han tror att den här höjningen av minimumlönen i början av året indikerar att man förväntar sig en ännu allvarligare arbetskraftsbrist efter helgerna i år.

Medborgarjournalisten Xiao Yu kommenterade att det kinesiska samhället nu uppvisar ett märkligt fenomen: Å ena sidan arbetskraftsbrist, å andra sidan hög arbetslöshet. Unga människor födda på 80- och 90-talet kräver höga löner och går hellre arbetslösa än att ta jobb som inte motsvarar deras förväntningar på arbetsförhållanden och löner.

Analytikern Cai Fang på kinesiska samhällsvetenskapsakademin sade att han tror att den grundläggande orsaken till arbetskraftsbristen är kopplad till den kinesiska regimens ettbarnspolitik. Han sade att Kina har gått in i en era av låg fertilitet. Tillväxten av människor i arbetsför ålder på landsbygden har saktat ner vilket gradvis leder till att efterfrågan på arbetskraft växer snabbare än tillgången.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50553/