Kärleken kan övervinna allt säger diplomat
Qiu Zhong Ren vid Taiwans beskickning i Sverige, till höger, med Xuejun Wang, premiärdansare i Shen Yun. (Foto: Epoch Times)


Qiu Zhong Ren vid den taiwanesiska beskickningen i Sverige, närvarade på Shen Yuns första föreställning i Sverige torsdagen den 20 mars.

– Det var länge sedan jag kände mig så speciell, och det var också länge sedan jag såg en så underbar föreställning. Jag är djupt berörd. Shen Yun representerar det vackra i den kinesiska kulturen. Det är så elegant och det kan beröra människors hjärtan, sade Qiu Zhong Ren.

Qiu Zhong Ren tyckte föreställningen var mycket positiv och meningsfull.

– Den berör människors hjärtan på djupet och det är därför jag tycker det vore värt för alla att se den och stödja den. Alla nummer är excellenta och jag älskar dem allihop, sade Qiu Zhong Ren.

– Den sista med trummorna är mycket imponerande. Alla dansarna och sångarna är mycket talangfulla. Kläderna, atmosfären… och manuskriptet; allt var perfekt, det var storartat.

Qiu Zhong Ren var mest imponerad av uttrycket och den kärlek som finns i föreställningen.

– Kärleken mellan människor. Detta är kraftfullt. Varsam kärlek kan övervinna allt. Vi kan se detta genom den mänskliga historien; att våld aldrig kan lösa några problem, att styrka aldrig kan skapa fred i en konflikt. Endast kärlekens kraft kan nå människors hjärtan och lösa konflikter och krig.

– Vi kan se att människor har lidit väldigt mycket. Vi borde inte använda våld utan mer varsamhet och mjukhet för att lösa upp konflikter och hat. Det är enklare för vårt mänskliga samhälle att existera i fred och det är det enda rätta sättet.

Den kinesiska ambassaden har försökt störa föreställningen under invändningen att Shen Yun kommer att påverka relationerna mellan de båda länderna. Qiu Zhong Ren kommenterade detta:

– Jag har läst nyheterna i tidningen den senaste månaden. Jag tycker att kultur och konst inte har några gränser. Det spelar ingen roll vilken ras man har, vilket område eller vilken klass man tillhör. Alla kan enkelt accepteras så detta borde inte utsättas för störningar.

– Det finns så många människor i världen som utövar Falun Gong och det måste ha en orsak. Jag tror att det i slutändan kommer att bli populärt igen på de platser där det nu förföljs, sade Qiu Zhong Ren.

Qiu Zhong Ren ville rikta ett stort tack till Shen Yun för dess resor runt om i världen.

– Den har tveklöst ett positivt inflytande och en positiv kraft. Västerlänningar kan lära känna skönheten i den österländska kulturen, speciellt den kinesiska kulturen, och kommer att tycka om den än mer. Många tack till Shen Yun, sade Qiu Zhong Ren.