Känd artist från Xinjiang: Shen Yun representerar äkta, kinesisk kultur
Aygul, som är vida känd i Xinjiang i Kina för sitt artisteri, tillsammans med sin man, Zanidin, upplevde Shen Yun den 5:e mars. (Foto: Li Yunfan/ Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company hade sin europapremiär 2010 vid teatern RAI i Amsterdam, Holland, den 5:e mars. I publiken fanns Aygul, en tidigare nationell artist av högsta klass, från Xinjiang i Kina, och hennes man Zanidin, som är vice ordförande i den holländska grenen av World Uighur Congress.

Fylld av stolthet säger Aygul att det här är allra första gången hon och hennes man har sett äkta, traditionell, kinesisk scenkonst, fastän de har bott 40 år i Kina och 8 år utanför Kina.

– Jag såg min egen kultur, flera tusen års kultur, visas upp i kvällens föreställning. Jag är mycket stolt över vårt kinesiska folks underbara kultur och långa historia och jag är så glad att se den visas på scen, säger hon.

Aygul, som nu verkar i Holland, blev rörd av New York-baserade Shen Yuns porträttering av Kina genom berättelser från gamla tider till nutiden.

– Deras framträdande är mycket rörande. Jag var ganska känslosam efter att ha sett föreställningen, säger hon, rörd av den inre och yttre skönheten som uppfyllde varje artist.

– Artisterna har fått mycket bra och solid träning i sina grundläggande skickligheter. Jag är mycket rörd, väldigt stolt, säger hon, och tillägger att hon var helt uppslukad av elegansen och skönheten som utstrålades från scenen.

Hennes man, Zanidin, tyckte att föreställningen var fantastisk.
– Vi bodde i Xinjiang i 40 år. Nu bor vi utomlands och vi får se en genuin, traditionell, kinesisk föreställning för första gången, säger han.

Zanidin avslöjar att det är hustruns hemliga önskan att bli sångerska för Shen Yun Performing Arts och att hon skulle känna sig hedrad att framträda med gruppen.

Aygul säger att hon kommer tillbaka med vänner för att se föreställningen igen nästa kväll.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

www.se.shenyunperformingarts.org