Kanadensisk dignitär vill se Shen Yun uppträda i Kina
David Kilgour var en av de framstående personerna i publiken på Shen Yun Performing Arts sista show på National Arts Centre i Ottawa. (Foto: Med tillstånd av SOH Radio Network)


David Kilgour var en av de framstående personerna i publiken på Shen Yun Performing Arts sista framträdande på National Arts Centre i Kanadas huvudstad Ottawa. Han har haft en framstående politisk karriär som parlamentsledamot, och har tjänstgjort som statssekreterare för Latinamerika och Afrika, samt varit statssekreterare för Asien  och Stillahavsområdet.

David Kilgour  är också en prisbelönt människorättsaktivist. Hans bok Bloody Harvest-The Killing of Falun Gong for their Organs som han skrev tillsammans med människorättsadvokaten David Matas har varit ett viktigt verktyg för att exponera den kinesiska regimens övergrepp.

David Kilgour har länge varit en beundrare av det New York-baserade Shen Yun, men i år överträffades förväntningarna.

– Jag tycker det är fenomenalt Jag hade höga förväntningar när jag kom, men jag har varit oerhört nöjd med det jag sett. Jag ser att alla andra har reagerat på samma sätt i kväll. Jag tycker det är underbart, sade David Kilgour som var glad att se en så stor publik på annandagen.

Med uppdraget att återuppliva Kinas rika konstnärliga kultur, som till stor del gick förlorat under kulturrevolutionen (1966-76), visar Shen Yun både den estetiska skönheten och kärnan i Kinas 5000-åriga traditioner. Dessa kan inte hittas i Kina idag.

– En dag kommer vi att ta showen till Kina och visa folket vad den kinesiska kulturen är. Vad sången och dansen i Kina är, vad det verkliga Kina är. Jag kan knappt vänta på när den dagen kommer, och jag är säker på att det blir snart, sade han.

Sedan etableringen 2006 har framträdande ledare i konstvärlden och näringslivet uttryckt sin beundran för Shen Yun och dess uppdrag.

– En av dem jag satt med är sångare, en operasångare, och mannen som jag hade sällskap med, hans fru är också operasångerska så de var lika nöjda med föreställningen som jag var. De var mycket nöjda.

– Vi applåderade allt vi såg och vi är nöjda med allt vi sett, sade han och tillade att showen kommer att få ett utmärkt mottagande vart den än kommer.

– Jag trodde inte att det kunde bli bättre, men jag tycker det blir bättre för varje år. Det verkar vara fler dansare, fler sångare. Användningen av fotografierna och bilderna var fantastisk  Jag bara sveptes med av alltihop, och av applåderna att döma, tycktes alla ha exakt samma reaktion, sade David Kilgour.

Efter Ottawa åker Shen Yun Performing Arts till Hamilton, Kitchener-Waterloo och Montreal.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48121/

SOH radio network och Madalina Hubert rapporterade.

For mer information visit ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.