Kampanj mot "antiamerikansk" kandidat
Demonstranter håller iögonfallande skyltar som fördömer John Liu, kandidat till stadsrevisionschef. (Foto: Helena Zhu / The Epoch Times)


Det är vanligt med kampanjer till stöd för politiska kandidater, men en märklig protest ägde rum vid stadshuset i New York i torsdags där man fördömde en kandidat till revisionschef som anti-amerikansk.

Företrädare för flera kinesiska samhällsgrupper förklarade att kommunfullmäktige John Liu inte är en lämplig kandidat som stadsrevisionschef. De menade att han är oärlig och har nära förbindelser med den kommunistiska regimen i Kina.

– Hans tvivelaktiga karaktär och störande beteende har lett till allvarliga tvivel om huruvida hans satsning någonsin kommer att skipa rättvisa. … Om [hans kampanj någonsin] skulle lyckas, kommer det att medföra skada och skam för det lokala samhället och staden i stort, sade Chen Zhifei, professor vid City University of New York, på protestmötet.

John Lius medkandidater till posten som revisionschef är Brooklyns kommunfullmäktige David Yassky, Queens kommunfullmäktige Melinda Katz och Queens kommunfullmäktige David Weprin.

Ett exempel på oärlighet som listats av talarna är John Lius nya tv-kampanjreklam.

”Han kom hit i femårsåldern och när han sju var han tvungen att arbeta med svältlön för att få det att gå ihop”, läser en berättare i annonsen när bilder av kvinnor böjda över maskiner i en fullsatt fabrik visas på skärmen.

”Att arbeta inom finanserna lärde Liu hur man skall redovisa varje öre, men arbetet med svältlön som barn lärde honom varför vi behöver räkna varje öre.”


Liu Guohua, talesman för kommittén att skydda amerikanska värderingar, fördömer John Liu, kandidaten till stadsrevisionschef. (Foto: Helena Zhu / The Epoch Times)

Liu Guohua, talesman för kommittén att skydda amerikanska värderingar, fördömer John Liu, kandidaten till stadsrevisionschef. (Foto: Helena Zhu / The Epoch Times)

John Lius förmodat plågade barndom i ett arbete med svältlöner bestreds emellertid av hans egen 69-åriga mor, Jamy Liu, som berättade för Daily News i en intervju arrangerad av hennes son att hon aldrig arbetat i en fabrik.

Hon sade istället att hon var inom klädindustrin och arbetade hemma. Unga Liu hjälpte sin mamma med arbete på stickmaskin.

Han fick 25-cent i betalning, vilket hans far, Joseph Liu, beskriver som fickpeng för varje boll han snurrade på ett garnspinningsverktyg.

Liu Guohua, talesman för kommittén att skydda amerikanska värderingar, sade att hans föräldrars berättelse av historien troligen är sann, eftersom de var av en rik familj.

– John Liu fabricerade en så stor lögn för att lura New York-bor. Bortsett från att få fler röster, hade han ett annat syfte i åtanke. Nämligen att han ville antyda att USA har varit ett samhälle där utnyttjande och barnarbete äger rum, sade Liu Guohua.

Förutom att bo i ett hus med två-garage i Bayside hade John Lius familj ett stort hus och två tjänsteflickor innan de invandrade från Taiwan, enligt den kinesiskspråkiga tidningen World Journal.

– Som ekonom kan jag berätta detta. De viktiga egenskaperna för stadens revisionschef är ärlighet, hans orubbliga tro, rättvisa och opartiskhet, som råkar vara en bristvara hos Liu. Den här mannen måste stoppas, sade Chen.

– Den kinesiska folkgruppen tvingas i dag att gå ut för att säga vår åsikt till resten av samhället, eftersom vi lever i det kinesiska samhället där John Liu bor och lever och vi känner honom bättre, sade David Lu, talesman för Christian Democracy Party of China.

Förra året uppmanade den kinesiska generalkonsuln Keyu Peng i New York folkmassor att verbalt och fysiskt angripa lokala utövare av Falun Gongs andliga metod. Uppmaningen upptogs i inspelningar kontrollerade av USA:s utrikesdepartement. Polisen grep över 22 personer som var inblandade i verbala och fysiska övergrepp på utövare.

– När fredliga, oskyldiga invånare i det lokala samhället på grund av sin tro överfölls av ligister som anlitats av det kinesiska konsulatet, vände de till Liu för att få hjälp. Tyvärr avvisade Liu de oskyldiga människorna. Ännu sorgligare var att han gjorde [vänskapliga] gester till dessa ligister, just till dem som begått brottet, sade Chen.

Liu Guohua tog upp historien om Falun Gong-utövaren Judy Chen, vars båda söner har tjänat i den amerikanska armén i Irak. När Chen attackerades av KKP-vänliga individer, vädjade Chen till John Lius kontor, men tillbakavisades. John Liu bjöd emellertid de för övergrepp anklagade till sitt kontor för att lyssna på dem.

Fastän John Liu har varit New Yorks stadsfullmäktige i åtta år, påpekade Liu Guohua att John Liu aldrig har fördömt 9/11- terroristattacker. Ändå har John Liu anklagat den amerikanska regeringen för att vara en terroristorganisation, efter en illegal invandrares missfall under hennes utvisning.

– Vi kan inte låta bli att oroa oss. Vi kan inte låta bli att fråga vad skulle Lius nästa drag vara om han någonsin skulle vara framgångsrik i sin satsning att bli stadens revisionschef. Vi kan inte annat än undra varför Liu har de värderingar som går stick i stäv med de principer som omhuldas av folket i Amerika, sade Chen.

– Vi bryr oss inte om vem som sköter eller som får detta ämbete, men folk säger ”nej” till John Liu eftersom han är ett hot mot denna nation och till denna stad, sade Lu.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22038/