Kalmarbor informerades om koncentrationsläger i Kina
Information om koncentrationslägren i Kina når ut till Kalmarborna, trots vädermakternas blötläggning. (Foto: Magnus Gustafsson/Epoch Times)


Lördagen den 29 april informerades kalmarborna om koncentrationslägren i Kina och om den organhandel som bedrivs där. De lokala Falun Gongutövarna delade ut flygblad på en gågata i centrala Kalmar och svarade på frågor från allmänheten. Deras önskan är att få ett slut på förföljelsen av oskyldiga människor.

– Vi vill uppmärksamma förföljelsen av Falun Gongutövare i Kina, säger Gunnel Göstasson från Kalmar Falun Dafa-förening.

Det finns 36 koncentrationsläger runt om i Kina, ofta knutna till sjukhus berättar hon vidare. I koncentrationslägren skärs organ ut från levande människor för att säljas till höga priser. En njure kostar till exempel mellan 30 000 och 70 000 dollar.

Falun Gongutövarna drabbas på grund av att de har stämplats som klassfiender av det kinesiska kommunistpartiet och därför inte har något existensberättigande. De betraktas som råmaterial som kan användas till vad som är vinstgivande för stunden.

– Det här är något som berör alla människor, jorden är inte så stor längre. Vi semestrar jorden runt, utbildar oss och arbetar runt om i världen och köper produkter som är tillverkade av slavarbetare i Kina. Det är inte längre långt borta, det angår alla.

Vad kan då Kalmarborna göra för att hjälpa till?

– De kan se igenom de lögner som kkp har gått ut med. Kkp säger vad som helst, de förnekar organhandeln samtidigt som de inför ett förbud mot den. Då måste den ju existera. Man kan berätta för sina vänner och bekanta, politiker med flera om vad som händer och hålla sig själv informerad. De kan också skriva på en petition med en uppmaning till den svenska regeringen att verka för en oberoende undersökning av arbetslägren i Kina. Det allra viktigaste är dock att var och en gör en bedömning av vad som är rätt och fel och tar ställning i sitt eget hjärta, säger Gunnel Göstasson.

* Falun Dafa är ett annat namn för Falun Gong.