Juridiska åtgärder vidtagna mot Kinas generalkonsul i New York
Generalkonsuln i New York åtalad för uppvigling. (Foto: Epoch Times)


Ett officiellt klagomål mot Kinas generalkonsul i New York, Peng Keyu, har lämnats in till det amerikanska justitiedepartementet efter dennes inblandning i våldsamheterna i New Yorks kinakvarter Flushing i början av sommaren.

Organisationen WOIPFG (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) har i sin ägo en inspelad konversation mellan en av sina utredare och generalkonsuln den 23 maj, i vilket Keyu medger att han ”i hemlighet uppmuntrat” de personer som deltagit i gruppen som attackerade Falun Gong-utövare vid Tuidang-centret (Tuidang betyder ungefär ”lämna partiet” på kinesiska).

Det juridiska ombudet Robert Gottlied kommenterade anklagelserna:

– Det finns obestridliga bevis för att generalkonsuln (Peng Keyu) var aktivt involverad i att uppvigla och organisera personer till att bryta mot lagen. Det råder inga tvivel om att han medverkat till trakasserier av fredliga människor , sade Gottlied.

Han tillägger att de ”diplomatiska plikterna inte inkluderar att organisera folk för att inkräkta på demonstranters medborgerliga rättigheter”.

Bland dem som lämnat in åtalet fanns flera offer från attackerna i Flushing.

I en översättning av det inspelade samtalet säger Peng Keyu att några hundra personer uppmanades till att omringa och börja gräla med volotärerna vid Tuidang-centret.

Keyu nämner att han
måste vara diskret när han träffar grupperna.

– Jag gick dit i förrgår och för tre dagar sedan. Vanligtvis parkerar jag min bil långt borta från området eftersom jag måste undvika att bli sedd, hör man honom säga på bandupptagningen.

Attackerna emot Falun Gong, som är en kinesisk meditationsform, började 17 maj i närheten av biblioteket i Flushing. Attackerna fortsatte i nästan två månader men var inte lika frekventa när antalet poliser i området ökade.

Kina-experten Gordon Chang, som skrivit boken ”The coming collapse of China”, menar att den här typen av inverkan och skrämseltaktiker är ett direkt försök att inskränka på yttrandefriheten i Amerika.

– Den kinesiska regeringen
har systematiskt använt kinesiska nationalister bosatta i USA för att påverka debatten i landet. Det är tillräckligt illa att kommunistpartiet driver ett motbjudande politiskt system i Kina. Det är oacceptabelt att de lägger sig i vårt, säger Chang.

Många av de medier som står under den kinesiska regimens kontroll förvrängde informationen om vad som inträffat i Flusing. De hävdade till exempel att ”Falun Gong-utövare hade hindrat donationer från att nå fram till offren från jordbävningen i Sichuan”. De fabricerade rapporterna innehöll klipp på gruppen som attackerade Falun Gong-utövare, och de sändes över hela Kina såväl som i de kinesiska områdena i USA. I den inspelade konversationen sägs Keyu medge att han väglett medierna i hur de skulle rapportera om händelserna i Flushing.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/united-states/chinese-consul-general-peng-keyu-flushing-falun-gong-2665.html