Japansk restaurangkedja hittade melamin i pizza
En populär restaurang i Tokyo. (Foto: Yukichi Negishi/Epoch Times)


Japans välkända restaurangkedja Saizeriya hittade små mängder av melamin i sina pizzor. Giftet kommer från mjölkpulver som importerats från Kina. 

Det meddelas att konsumenterna inte behöver vara oroliga men att de bör känna till förekomsten av giftet. Det har inte inkommit några rapporter om att människor blivit sjuka av att äta pizzorna.

Enligt japanska nyhetsrapporter importerade Saizeriya 5,7 ton melaminförgiftat mjölkpulver från företaget Foshan Jincheng Quick-Frozen Food Company i Guandongprovinsen. De förorenade pizzorna såldes den 1 och 2 oktober.

Mat- och medicinadministrationen i USA fastställde nyligen att en förekomst på under 2,5 ppm melamin i mat inte bör betraktas som hälsovådligt. EU, Nya Zeeland och Singapore har dragit liknande slutsatser.

Matvaror som innehåller små mängder av mejeribaserade ingredienser, såsom godis och kex, som antagligen intas oregelbundet i små mängder, räknas inte till högriskprodukterna även om de innehåller en högre halt av melamin. 

Mellan den 20 september och 19 oktober undersökte japanska importörer 2540 produkter. Man fann att 18 av dem var förorenade med melamin.

En översättning från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/world/japam-melamine-pizza-6016.html