"Jag ville aldrig att den skulle ta slut!"
Aleksej Pakkanen tycker att föreställningen Shen Yun Chinese Spectacular är magisk. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Aleksej Pakkanen såg Shen Yun Chinese Spectacular för första gången i går. Han tyckte den var så bra så han såg den för andra gången i dag!

Det var en varm och hjärtlig stämning på Tampere-talo på den sista föreställningen i Tammerfors. Med stående ovationer, glada ansikten och vinkande händer sade publiken farväl till artisterna.

Efter första akten träffade jag på Alkesej Pakkanen, en synnerligen uppseendeväckande man med färgglada kinesiska kläder kvällen till ära.

Han är född i S:t Petersburg och har bott i Finland 16 år. Han talar flytande finska, med en mjuk rysk brytning.

Aleksej Pakkanen tyckte att showen var så bra igår att han kom tillbaka för att se den andra föreställningen.

– Den är verkligen fantastisk. Jag vill inte att den någonsin ska ta slut. Jag har inte ord att beskriva allt detta. Det är som en terapi för själen och ens medvetenhet, i ordets bokstavliga bemärkelse, säger en leende Aleksej Pakkanen.

På frågan om det blev annorlunda nu andra kvällen, säger Aleksej:

– Det känns inte annorlunda idag, men eftersom jag vet vad som kommer att hända så kan koncentrera mig bättre på budskapet och också njuta av det mer.

Något har han lärt sig om den kinesiska kulturen också,

– Jag har i alla fall lärt mig Dafa Hao, och de tre orden Zhen, Shan, Ren; de viktiga orden, alltså sanning, godhet, tålamod.

– Om man börjar tänka på detta, alltså universums sinnelag borde ju vara god och glad, och lycklig. Jag har funderat i många år på dessa grundläggande frågor om sanningsenlighet, livet och döden osv.

– Jag har bestämt mig för att leva efter sanningsenlighet, och om man lever efter sanningen, så blir man en god människa automatiskt, eftersom en sanningsenlig människa inte kan vara ond, och sedan leder godhet till tålamod. Det är som en kedjereaktion. Om man tänker så ger det en fridfull känsla.

Det första numret var en av Aleksej Pakkanens favoriter. Det handlar om en kung som ber gudarna att följa med honom ner till människorna för att regera i tusen år. Vad är det som tilltalar Aleksej Pakkanen?

– Jag vill tro på det. Jag tror på det!

Om det skulle vara en föreställning i morgon igen skulle du se den?

– Ja, definitivt. Om de kommer hit nästa år så kommer jag att se den.

Aleksej Pakkanen vill skicka en hälsning till det kinesiska folket:

– Jag skickar dem välsignelser och att de ska vara starka i sin tro.