"Jag nästan grät"
- It was great – amazing, sa Marina Valentseva efter föreställningen, och hennes man Björn Lindholm höll med (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)


Björn Lindholm såg Chinese Spectacular tillsammans med sin hustru Marina Valentseva, i går kväll på Cirkus. Båda två var imponerade av föreställningen som de tyckte förde med sig viktiga budskap.

Paret som bor i Stockholm har ett företag som erbjuder service och hushållsnära tjänster till privatpersoner. Björn hade köpt biljett till hustrun som present. Han visste att det var hennes önskan att få se den.

– Jag är imponerad, mycket imponerad, det är så vackert. Jag tycker om… vad ska jag kalla det för, ”the spirit”. Budskapet är också det väldigt fint, väldigt fint, sade Björn Lindholm efter föreställningen.

Marina, som ursprungligen kommer från Ryssland, blev mycket berörd.

– Jag var så berörd att jag nästan grät. It was great – amazing, utbrister hon på engelska. Det var så professionellt och synkroniserat och dräkterna var så vackra. Det känns som att de är tillsammans, som om de även andades tillsammans.

Budskapet handlar om människans kamp för frihet nämner Björn.

– Mänsklig frihet, religionsfrihet och frihet överhuvudtaget. Det finns ju ett förtyck i Kina; det är människans kamp för frihet. De kämpar för sin frihet, vilket är jätteviktigt. Som jag förstår det så har de sitt problem – det finns ett förtryck i Kina.

Björn nämner att danserna skiljer sig från den västerländska balettkonsten.

– Danserna och det artistiska uttrycket var estetiskt, så professionellt. Alla vackra färger och när de dansar tillsammans… Jag ser att det är väldigt avancerat. Deras danssil är väldigt speciell, inte alls som man är van att se i balett, men jag ser att det är väldigt avancerat.

– Jag är ledsen över att jag inte hade några blommor, om jag hade haft det så skulle jag ha gett dem till dessa fina artister. Det är som att jag känner de fina energierna som utstrålar från dem.

Både Björn och Marina skulle komma och se showen igen om den kom tillbaka.

– Jag är så glad att ha showen här, jag skulle vilja se den varje månad om den vore här. Jag saknar sådana här shower i Sverige, avslutar Marina.