“Jag lämnar detta kommunistiska skurkparti”
De kinesiska tecknen ovan betyder "Avsäg dig det kinesiska kommunistpartiet". (Foto: Epoch Times)


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnat det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en sajt knuten till den kinesiska upplagan av Epoch Times, Dajiyuan.

Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas ”Tuidang” på kinesiska, startade i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet, en serie ledarartiklar som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Kineser vänder kommunistpartiet ryggen, och väljer samvete framför bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.

Här presenteras ett urval av redigerade Tuidang-uttalanden som lämnats av kineser den 20-22 november 2012.

Vi lämnar denna onda organisation

Vi har fått reda på att partiet dödar folk genom revolution, plundrar dem genom ”reform”, delar upp bytet mellan sig själva genom ”nationalisering” och dödar de som protesterar genom ”harmonisering”. Så vi bestämde oss för att lämna den här onda organisationen, ta bort vilddjurets märke och välja en ljus framtid för vår del.

Wang Ying, Wang Yujun, Zhu Huimei och ytterligare fem personer.
20 november 2012, 17:10

Vidriga lögner

Vi lurades av partiet när vi gick med i dess organisationer. Partiet är synnerligen korrupt, totalitärt och omänskligt. Det är en ond organisation rakt igenom. Vi meddelar att vi är fast beslutna att träda ut, och vi vägrar att ”föra vidare dess arv”, vilket är ingenting annan än vidriga lögner.

Chen Haiying, Xu Hengyun, Li Changcai och ytterligare fem personer.
20 november 2012, 15:05

Vi hoppar av partiet, ungdomsförbundet och unga pionjärer

Vi väljer frivilligt att hoppa av partiets onda organisationer. Vi har sett igenom det för länge sedan. Det är ett parti som är totalitärt och korrupt, bryr sig endast om egennytta och den egna gruppens intressen, ett parti som dödar och lurar människor, säger en sak men gör en annan.

Yuting och Pingshan
21 november 2012, 09:32

Att totalt bryta sig loss från ondskan

Partiets bedrägliga, onda och våldsamma natur skapar korrupta och omoraliska tjänstemän, förstör traditionell kinesisk kultur och moraliska värderingar, och bringar ändlöst lidandet till det kinesiska folket. När man ser hur de delade upp bytet på den 18:e kongressen, så kan man inte ha några förväntningar på det! Endast genom att totalt bryta sig loss från ondskan kan vi undvika katastrofer. Jag meddelar att jag hoppar av partiets ungdomsförbund och unga pionjärer och alla dess relaterade organisationer och väljer en underbar framtid.

Yu Yang, Kinas fastland
22 november 2012, 23:18

Kommunistskurkar

Jag hoppar av detta kommunistiska skurkparti, för mina barn och barnbarn. Kommunistpartiskurkarna är så onda! De som försökte petitionera mot det kom aldrig hem; sjukhusbesök för en person skapar en stor ekonomisk börda för hela familjen; för att betala för barnens skolavgifter måste vi låna från alla möjliga; för att få normala saker gjorda måste vi muta folk.

Xiao Xie, Hainanprovinsen, Kina
22 november 2012, 14:43

Att rädda oss själva

Jag är kines som fortfarande har ett samvete. Jag har sett många av partiets brott och vet mycket väl att det är en ond organisation. Jag bestämde mig för att representera min familj, min fru Ding Guiqin och mitt barn Chen Litao för att hoppa av partiet och dess organisationer, för att rädda oss själva.

Ding Guiqin och Chen Litao
22 november 2012, 10:42

Jag överger det onda partiet

Jag är en ung människa. Efter att jag har fått vetskap om partiets natur har jag insett att jag har levt nedsänkt i lögner hela mitt liv. Vår utbildning och information som vi tar del av i samhället är fabricerad av det onda partiet. Här meddelar jag att jag träder ur partiets ungdomsförbund och unga pionjärer, lämnar det onda partiet och omfamnar framtiden.

Ni Xiaomi
22 november 2012, 10:12

Propaganda och lögner

Jag är en vanlig människa. Jag hatar verkligen det onda partiet och dess regim. Men vad kan jag göra? Allt jag ser varje dag är partiets ondskefulla propaganda och lögner. När jag tänker på profetian [om partiets kollaps] och personen som frågade mig om jag ville hoppa av partiet, känner jag mig lycklig när jag vet att det finns ett sådant bra tillvägagångssätt. Jag går med på att träda ur partiets ungdomsförbund och unga pionjärer och alla relaterade organisationer.

Tian Shun
22 november 2012, 10:00

Varför har det inte fallit än?

Jag meddelar att jag hoppar av partiet och bidrar till den stora historiska uppgiften att eliminera det.

Kineser i utlandet: Partiet har hållit sin 18:e kongress! Varför har det inte fallit än? Skynda på och gör någonting för att rädda oss! Det är knappt så att vi överlever. Så fort som ni startar kampanjen och uppmanar folk att ansluta, kommer vi att stå främst i ledet för att bli av med partiet. Ju förr ni agerar, desto färre tragedier kommer att ske i Kina.

Ner med de onda partiskurkarna och dess korrupta tjänstemän!

Lao He
22 november 2012, 20:29

Jag hoppar av för att återupprätta mig själv

Mitt namn är Ping An. Jag är taxichaufför. Jag har sett partiets ondska, dess korruption, tjänstemän som har älskarinnor, folks klagomål och problem som partiets uppslukas av. Jag har hört att partiet snart kommer att falla, och genom att träda ut ur det kan jag garantera min säkerhet. Så jag hoppar av alla partiets onda organisationer, ungdomsförbundet och unga pionjärer, för att återupprätta mig själv.

Ping An, Kinas fastland
22 november 2012, 19:15

Översatt från engelska