"Jag kommer att drömma om detta i natt"
Frank Augustsson (till vänster) med sin familj blev förtjust i Chinese Spectacular. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times Sverige)


På onsdagkvällen, den fjärde visningen av Chinese Spectacular på Cirkus, hittar jag bland publiken en stilig äldre herre och en riktig Göteborgare, Frank Augustsson. Lovorden haglar när han berättar om sina intryck efter första akten.

Jag är snart 86 år och har aldrig sett något liknande. Åh, vad underbart det var, sådana färger, det är ju inte klokt, att de kan åstadkomma något så vackert. Särskilt när de här små flickorna går på golvet, det är precis som om de har rullskridskor på sig, ja det är ju inte klokt. Jag kommer att drömma om detta i natt. Oj, oj, oj…

Frank Augustsson har arbetat som konstnär de senaste tio åren. Han målar miniatyrtavlor med naturmotiv som han ställer ut och säljer. Det visar sig att han kommit med sin dotter och barnbarnen ända från Göteborg till föreställningen.

Föreställningen tyckte Fank Augustsson var det bästa han sett i hela sitt liv.

Frank lärde sig något nytt om kinesisk kultur, övningen och även förföljelsen av Falun Gong.

– Lärde mig något nytt, det är väl klart jag gjorde. Åh, det är toppen, toppen, toppen, miljoner gånger toppen är det!

Franks dotterdotter Annica Augustsson, som initierat familjens resa från Göteborg till föreställningen, sade om sina upplevelser:

-Jag tyckte trummorna var… Då grät jag nästan. Dansen var jättefin, dräkterna hade fina vackra färger, det var mycket av allt.

Jenny Lindell som är Annicas kusins flickvän och följde med familjen, studerar till slöjdlärare. Hon tyckte mycket om sångerna och danserna, samt det textila hantverket.

– Jag var väldigt imponerad av hantverket och dräkterna, då jag läser till slöjdlärare, så det var trevligt att se det.

På frågan om hon fått inspiration av klädstilerna i föreställningen, svarar Jenny:

– Jag tycker att silkesmaterial och så vidare… är intressant. Det var väldigt starka färger som ger väldigt starka intryck, man blir glad, och det är väldigt vackert med glitter, speciellt på vintern i Sverige. Det är väldigt fint, med allt glitter.